Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen tevreden met nieuwe brandstof: "Stap in de goede richting"

In aanloop naar de Grand Prix van Japan maakte Red Bull-Honda bekend dat haar coureurs beschikking zouden krijgen over een nieuw brandstofmengsel, dat voor een grote stap vooruit moet zorgen. Max Verstappen denkt na afloop van de vrije trainingen inderdaad dat de nieuwe brandstof een positief effect heeft

De eerste vrije training verliep erg teleurstellend voor het team van Max Verstappen. De Nederlander moest maar liefst 1,3 seconden toegeven op Mercedes, maar tijdens de tweede vrije training wist hij het gat naar Valtteri Bottas te reduceren tot minder dan 0,3 seconde. Volgens de Red Bull-coureur speelt de nieuwe brandstof daar een positieve rol in, zo laat hij na afloop van de vrije trainingen weten: "De nieuwe Esso-brandstof lijkt een mooie stap in de goede richting te zijn, die resulteert in meer motorvermogen. Dat is zeer positief, maar natuurlijk is het pas vrijdag", zo blijft de Nederlander realistisch. "Het is namelijk lastig om op vrijdagen precies in te schatten waar iedereen staat, maar tijdens de tweede vrije training werd er al redelijk hard gepusht, omdat de kans bestaat dat de resultaten worden gebruikt om zondag de startgrid mee te vormen ." "Vanwege de tyfoon zal er morgen niet verreden worden, maar gelukkig is er wel genoeg data van vrijdag om te analyseren", zo sluit hij zijn verhaal af. Op Suzuka gaat Verstappen aanstaande zondag op zoek naar zijn vierde podiumplek op rij tijdens de Japanse Grand Prix. De voorgaande jaren finishte hij twee keer als tweede en één maal als derde.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin Tim en Tom Coronel, Joe van Burik en Jeroen van Inkel uitgebreid vooruitblikken op de Grand Prix van Japan.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'