Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen houdt belangrijke Red Bull-ontwikkeling nauwlettend in de gaten

Max Verstappen is onderweg naar zijn derde wereldkampioenschap. En dit succes wil hij graag voortzetten met de Red Bull Powertrains-motoren.

Menig krant linkt Max Verstappen aan woorden klinkend als 'dominant', 'oppermachtig' en 'overheersend'. De Nederlander wist acht van de tien races tot nu toe te winnen en heeft een gigantische voorsprong op zijn teamgenoot Sergio Perez én de rest van het veld. Met 255 punten staat de 25 jarige coureur 99 punten voor op zijn teamgenoot.

De tweevoudig wereldkampioen heeft het niet altijd zo makkelijk gehad als nu. In het Red Bull Renault-tijdperk was de motor ontzettend onbetrouwbaar. Het succes met de Honda-motor bleef in eerste instantie ook uit, en toen het team eindelijk snel genoeg bleek om met Mercedes te concurreren, besloot Honda de Formule 1 per 2022 te verlaten. Red Bull gaat nu verder met haar eigen merk motoren, de Red Bull Powertrains. Vanaf 2026 is het de bedoeling dat het Britse team uit Milton Keynes zelf de motoren gaat leveren in samenwerking met Ford. Er zijn al 350 medewerkers met de ontwikkeling van deze nieuwe motor bezig.

"Het ziet er veelbelovend uit"

Red Bull erkent dat het een uitdaging gaat worden om te concurreren met de motoren van Ferrari en Mercedes, maar ze zijn ook overtuigd dat ze de faciliteiten hebben om van deze onderneming een succes te maken. Verstappen laat aan Autosport.com weten dat de ontwikkeling van de motor sneller gaat dan verwacht. "Het is een ontzettend interessant project voor ons", begint Max. "Ik vind het ook heel belangrijk om te zien wat er gebeurt, ook voor mijn toekomst binnen het team. En wat ik zie, ziet er allemaal veelbelovend uit."

"Natuurlijk zal het moeilijk zijn om met Mercedes en Ferrari te concurreren, maar de voortekenen zijn goed. Nu moeten we het nog proberen waar te maken", legt Verstappen uit. "Ik denk dat we op het juiste moment zijn begonnen, we liggen voor op schema. Maar voordat je het weet is het al 2026. Er moet dus nog wel wat gebeuren."

Verstappen sluit voorzichtig optimistisch af: "Ik denk dat we op de goede weg zijn, maar we moeten natuurlijk blijven pushen om een heel sterke motor te kunnen afleveren."

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez