Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen gehinderd door sterkte Red Bull tijdens GP Canada

Max Verstappen won de GP van Canada, maar niet met zo'n grote voorsprong als hij de afgelopen races deed. Dat heeft een reden. Een van de juist zo sterke punten van Red Bull, werkte hem in Montreal tegen.

'Slechts' negen seconden was de voorsprong van Max Verstappen op nummer twee Fernando Alonso tijdens de GP van Canada in Montreal. De Nederlander had een simpele middag, maar niet even simpel als eerder in het seizoen soms het geval was. Dat kwam door de banden. Verstappen legt in gesprek met Viaplay uit. "Het ging allemaal wel prima, maar het was heel lastig op de banden, omdat het heel koud was vandaag. De banden zaten nooit in het perfecte werkvenster. Elke keer zaten ze op het randje van te koud. Daardoor gingen de rondetijden op en neer, want de ene ronde waren de banden net oke, dan weer te koud, dus dat maakt het heel lastig. Op de harde banden vooral was er weinig grip. Toen we terug naar de medium banden gingen, was het wel wat beter." Op de radio was Verstappen erg vocaal over zijn banden. Hij verklaart waarom. "Dan weten ze in ieder geval dat we niet een eenstopper gaan doen en dat ik er niet nog eens op wilde rijden, op die harde banden. Vandaar gingen we daarna naar de medium banden. Op die banden had ik een iets beter gevoel."

Sterk punt een zwakte

Ironisch genoeg had Verstappen last van een sterk punt van Red Bull. Omdat de RB19 namelijk zo lief is voor de bandjes, was het in het koude Canada juist lastig om temperatuur in het rubber te krijgen. "Wij moeten het normaal hebben van de slijtage en normaal zijn we heel goed op de banden. Vandaag werkte dat juist tegen ons, want als de banden te koud zijn, dan wil je een auto die agressief op de banden is. Dat zijn wij niet, maar uiteindelijk winnen we nog met negen seconden. Dan doe je het nog steeds goed", lacht hij. Het was de 41e voor Max en de 100e voor Red Bull. "Weet je: het is altijd fijn als het gebeurt, maar ik ben er totaal niet mee bezig. Ik wil gewoon blijven winnen. Hopelijk nog veel meer dit jaar", aldus de tweevoudig kampioen. Check hieronder het interview.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje