Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen trekt aan de bel na 'dramatische prestatie': "We hebben een fundamenteel probleem"

Max Verstappen eindigde op de zesde plaats in de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco. De Nederlander spreekt na afloop van een 'fundamenteel probleem'.

Verstappen FP3 Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen kende geen fijne kwalificatie in Monaco. De RB20 deed nog steeds niet wat hij wilde, al leek het er lange tijd op dat Verstappen tóch een goede startpositie kon pakken. Een tik tegen de muur gooide uiteindelijk roet in het eten, met de zesde plaats tot gevolg. Verstappen luidt opnieuw de noodklok bij Viaplay.

"Ik vond het verrassend dat we zo lang mee konden doen", vertelt Verstappen. "We hebben alles geprobeerd dit weekend om zo een betere balans te vinden, maar het werkt gewoon niet. De auto was enorm moeilijk te besturen en het zegt al genoeg als je naar Sergio Perez kijkt. Hij is normaal gesproken goed op stratencircuits, maar als je zesde en achttiende staat kan je wel zeggen dat we dramatisch gepresteerd hebben."

Waar ligt dat dan aan? "Niets werkt, dus het is een fundamenteel probleem aan de auto. We kunnen het probleem voor hobbels en kerbstones niet zo snel oplossen. Ik probeerde er alles uit te halen, maar de auto is zo nerveus. Op elke hobbel die je net verkeerd aansnijdt, breekt de auto uit of stuitert hij bijna de muur in. Ik raakte de muur niet heel hard, maar ik verloor gelijk drie tienden. Toen dacht ik: 'laat maar zitten, ik ben er klaar mee'."

"Ik kan gewoon niet over de kerbstones rijden", vervolgt Verstappen zijn verhaal. "We stellen de auto redelijk stijf af, omdat zacht toch niet werkte. Dan blokkeer je ook vrij snel een binnenwiel, dus dat maakt het in krappe bochten moeilijk om de auto te draaien. Het is allemaal gewoon heel gevoelig. Voor de race blijft het Monaco. Je kan niets doen en moet een beetje geluk hebben. Het weekend is wel klaar zo."

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"