Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen trekt realistische conclusie na kwalificatie op Zandvoort

Max Verstappen eindigde achter een magistrale Lando Norris op de tweede plaats in de kwalificatie voor de Grand Prix van Nederland. De Nederlander kan daar wel mee leven, zeker omdat hij inziet dat Red Bull momenteel te langzaam is.

Verstappen Qualifying Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De strijd tussen Max Verstappen en Lando Norris ging gelijk weer verder tijdens de kwalificatie in Zandvoort. De Nederlander moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Norris, die in extremis een briljant rondje neerzette. Verstappen kan leven met de tweede plaats.

"We kwamen de gehele kwalificatie een beetje snelheid tekort", vertelt Verstappen. "Ik heb mijn best gedaan en ben blij om op de eerste rij te staan. Het was heel lastig met de wind, omdat er iedere keer andere windvlagen volgden. Daardoor voelde elk rondje anders aan en heb je niet echt een referentie. Toch ben ik blij met de tweede plaats, ook na vrijdag."

Verstappen geeft toe dat het niet makkelijk was. De RB20 lag niet op rails. "Klopt, maar dat momenteel wat het is. Het is niet makkelijk om de auto te besturen, maar het rondje was redelijk solide. Bocht 11 en 12 waren lastig, dus hopelijk doet de auto het goed in de race."

Wat verwacht Verstappen van die race? "We gaan het proberen, maar je moet realistisch zijn als je drie tienden tekort komt in de kwalificatie. Ik hoop er een mooie race van te maken."

Ook interessant:

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Singapore 2024