Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen trots op doorbreken Mercedes-dominantie: "Iedereen wilde dit"

Max Verstappen heeft op donderdagavond de wereldbeker van het Formule 1-kampioenschap in handen genomen. De regerend wereldkampioen is hiermee officieel bekroond. In zijn speech blikt hij terug op het geweldige seizoen van 2021.

Na de afsluitende Grand Prix van Abu Dhabi moest Max Verstappen nog een paar dagen wachten op de officiële huldiging als Formule 1-wereldkampioen. In het Louvre in Parijs kreeg hij de wereldbeker uitgereikt, waarna hij in zijn speech terugblikte op het ongekend spannende seizoen van 2021. "Het was ongekend wat de uitslag was, voor iedereen", zo trapt hij af bij het FIA Price Giving gala na het ontvangen van de wereldbeker. "Vooral na al deze jaren dominantie van Mercedes, niemand had een kans. Maar nu hadden we een gevecht. Iedereen wilde dit, vooral ikzelf. Om dan ook nog naar huis te gaan met het kampioenschap is ongelooflijk. Het was een geweldig seizoen." Verstappen genoot van de strijd met titelrivaal Lewis Hamilton en heeft dan ook alleen maar lovende woorden voor hem over. "Het is een geweldig gevecht geweest met Lewis, één van de grootste coureurs ooit in de Formule 1. Ik denk dat we elkaar tot de limiet hebben gepusht, soms er zelfs overheen. Maar dat hoort bij het racen."

Respect tussen Verstappen en Hamilton

Hamilton en Mercedes-teambaas Toto Wolff waren niet aanwezig op het gala van de FIA. De Duitse renstal liet eerder weten het niet eens te zijn met het handelen van de wedstrijdleiding, maar feliciteerden Verstappen wel met het coureurskampioenschap. De Nederlander heeft alleen maar lof voor zijn titelrivaal in 2021. "Uiteindelijk hebben we enorm veel respect voor elkaar. Dat is heel erg belangrijk, vooral na de laatste race. Hoe pijnlijk het ook was, we keken elkaar in de ogen en respecteren elkaar." Verstappen kan niet wachten om Hamilton weer te zien op het asfalt. "Volgend jaar gaan we weer doorvechten", zo sluit hij af.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'