Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen typeert relatie met Hamilton: "Soms haatten we elkaar"

Max Verstappen geeft toe dat het dit seizoen niet altijd rozengeur en maneschijn was tussen hem en Lewis Hamilton. De Nederlander zegt dat de coureurs elkaar af en toe hebben 'gehaat', maar volgens hem hoort dat er nou eenmaal bij.

Het Formule 1-seizoen van 2021 kende een absurde ontknoping. In de slotfase van de Grand Prix van Abu Dhabi crashte Nicholas Latifi, waardoor de safety car de baan op kwam. Lewis Hamilton zag zijn comfortabele voorsprong op Max Verstappen in één klap verdwijnen. De Brit besloot geen nieuwe banden te halen, de Nederlander deed dat wel. Dat bleek de juiste keuze voor de Red Bull-coureur. Met nog één ronde te gaan gingen de lichten weer op groen en wist Verstappen Hamilton toch nog in te halen en zo verzekerde hij zich van zijn eerste wereldtitel. Na de race toonde de Brit zich uiterst sportief en feliciteerde hij de Nederlander. Verstappen blikt terug op dat moment: "Je kijkt elkaar in de ogen. Je zegt niet veel, maar je begrijpt (wat Hamilton voelt, red.) en je waardeert de strijd echt", zegt de Nederlander in een interview met BBC . "Soms haatten we elkaar wel, maar dat is prima. Dat is competitiedrang van ons beiden." Verstappen benadrukt dan ook dat de twee coureurs respect hebben voor elkaar. "Gedurende het jaar hadden we momenten dat we botsten, maar we hebben echt respect voor elkaar. We hebben elkaar tot het uiterste gedreven. Meestal zaten we op de limiet van wat wij konden en wat de auto aankon."

Rivaliteit tussen Verstappen en Hamilton

Niet alleen de coureurs stonden onder druk, ook de teams konden het volgens de Limburger niet veroorloven om fouten te maken. "We moesten altijd ons best doen, anders wisten we dat de anderen ons zouden verslaan. We kunnen erop terugkijken en dat echt koesteren." Verstappen geeft toe dat hij een beetje medelijden heeft met Hamilton en Mercedes. "Het moet ongelofelijk zwaar zijn geweest voor Lewis en het team, maar hij heeft zeven titels gewonnen dus misschien stelt dat hem op een bepaalde manier gerust." "Ik ben er zeker van dat hij volgend jaar op zijn allerbest zal presteren, wat een zeer, zeer hoog niveau is." De Nederlander hoopt dan ook dat hij volgend jaar weer met de Mercedes-coureur mag strijden. "Het hangt ervan af hoe onze auto's zijn, maar persoonlijk hoop ik dat de rivaliteit met Hamilton blijft. Hij is een geweldige concurrent. Het was een waar genoegen om tegen hem te rijden."

Verstappen heeft geluk verdiend

Niet iedereen is even blij met de manier waarop het kampioenschap werd beslist. Mercedes diende na de Grand Prix een dubbel protest in. Beide protesten werden door de stewards afgewezen, maar daar hield het niet bij op. Mercedes gaf aan de intentie te hebben om opnieuw in protest te gaan, maar trok dat protest op donderdag in . Verstappen erkent dat hij geluk heeft gehad met de overwinning, maar is van mening dat hij dat geluk heeft verdiend. "We hebben het op het circuit gewonnen. Mensen zeggen dat we veel geluk hebben gehad met deze overwinning." Dat is absoluut zo, maar we hebben het hele seizoen ook veel pech gehad, anders was het kampioenschap al veel eerder beslist geweest, zelfs met de dominantie die Mercedes tegen het einde van het seizoen had", benadrukt de Red Bull-coureur.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'