Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

Verstappen-'uitdager' krijgt mogelijk F1-kans bij McLaren

NASCAR-coureur Kyle Larson kwam een aantal weken geleden nog in het nieuws omdat hij van mening was dat hij een betere coureur was dan Max Verstappen. Misschien is er binnenkort een vergelijking te maken, want McLaren zoekt naar mogelijkheden om de Amerikaan in een F1-auto te zetten.

Kyle Larson Indianapolis 500 Qualifying By Joe Skibinski Large Image Without Watermark m105097
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Penkse Entertainment / IndyCar

Het was één van de relletjes tijdens de zomerstop. Kyle Larson, één van de grootste NASCAR-coureurs van de laatste jaren, claimde dat hij een betere coureur was dan Max Verstappen. Dit leverde een flinke discussie op, waarbij vooral vanuit de Verenigde Staten gewezen werd op de 'ondergewaardeerde status van NASCAR bij Europeanen.' Larson was er van overtuigd dat hij in een F1-bolide meer kans zou hebben om Verstappen te verslaan, dan wanneer Verstappen het tegen hem opneemt in een NASCAR-auto. 

Aangezien Verstappen in de nabije toekomst waarschijnlijk niet in een NASCAR-auto zal stappen, lijkt een krachtmeting onwaarschijnlijk, maar toch is het goed mogelijk dat Larson binnen afzienbare tijd zijn F1-'debuut' gaat maken. McLaren zoekt naar een mogelijkheid om de Amerikaan een F1-test te laten afwerken, zo bevestigt CEO Zak Brown in de podcast Harvicks Happy Hour van voormalig NASCAR-coureur Kevin Harvick: "We hebben het erover gehad. Kyle wil graag na ons F1-seizoen en zijn NASCAR-jaar (wat van februari tot november loopt) een keer rijden. Het vinden van een gaatje is ons met Fernando (Alonso) en Jimmie Johnson vier of vijf jaar geleden in Bahrein gelukt, in samenwerking met Hendrick Motorsport. Dat was heel leuk om te doen."

"Ik zou het geweldig vinden om Kyle in een F1-auto te zien. Het is iets waarvan ik zeker ben dat het een keer gaat lukken," zo vervolgt Brown. Volgens de Amerikaanse CEO van McLaren is er binnen zijn F1-team al een gegadigde om de test met Larson af te werken: "Oscar (Piastri) klopte een keer aan en hij deelde zijn enthousiasme over NASCAR. Dus als we iets gaan doen met Kyle en één van onze F1-rijders, dan moet dat Oscar zijn." Het feit dat McLaren kijkt naar een F1-test met Larson is overigens geen gekke gedachten. Brown refereerde er al aan, maar in 2019 was het McLaren dat NASCAR-legende Jimmie Johnson in één van haar F1-auto's liet rijden.

Ook is Larson geen onbekende voor het team van McLaren, want in mei reed de Amerikaan namens Arrow McLaren de Indy500. Larson probeerde die dag 'the double', door op één dag aan zowel de Indy500 als de Coca-Cola 600 te rijden. Dat lukte toen niet, omdat de Indy500 uren werd uitgesteld vanwege het slechte weer op en rondom de Indianapolis Motorspeedway. 

Ook interessant:

Vloekende Verstappen zet F1 op scherp én op stelten

De Formule 1 was in rep en roer na de taakstraf voor Max Verstappen voor het gebruik van een vloekwoord. Iedereen vindt er wat van en vrijwel iedereen is op de hand van Verstappen. Voer voor discussie, een discussie die we ook in een kakelverse podcast 'gewoon' voortzetten.

Bekijk je de podcast liever op Youtube, dat kan hier!

Profiteer tijdelijk van deze online live casino welkomstbonus en claim jouw gratis €50 aan free spins als je €25 of meer inzet.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
VCARB Onthulling Lawson plaatst vertrek Ricciardo in nieuw daglicht