Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Jos Verstappen

Verstappen valt in leidende positie uit in Rally van Wallonië

Jos Verstappen lag op koers om van het weekend de Rally van Wallonië te winnen, maar na een aantal proeven op de zondag sloeg het noodlot toe. Verstappen moest met twee lekke banden opgeven, terwijl hij op dat moment bijna veertig seconden voorsprong had.

Jos Verstappen rally 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © BRC

Op de eerste dag van de Ronde van Wallonië verliep alles op rolletjes voor Jos Verstappen. Hij sloot de zaterdag af met 12 seconden voorsprong op Adrian Fernemont. "Voor mij zijn de proeven van zondag weer nieuw. Het was soms ontzettend glad. Die kennis van de stages probeer ik nu op te doen", zo liet Verstappen weten op Verstappen.com.

In de eerste proef op de zondag wist Fernemont wat seconden van die voorsprong af te snoepen, maar door een gebroken voorwielophanging moest hij de strijd staken.

Maar niet veel later sloeg het noodlot ook voor Verstappen toe, nadat hij in de vierde van negen klassementsproeven op de zondag twee lekke banden opliep. De Nederlander lag toen riant aan de leiding met 39,6 seconden voorsprong, maar moest dus noodgedwongen opgeven. Uiteindelijk wist Niels Reynvoet de Rally van Wallonië te winnen.

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'