Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen vandaag naast twee andere toppers in verkiezing 'Sportman van het Jaar'

Max Verstappen kan vandaag voor de tweede keer in zijn carrière de NOS*NSF-titel 'Sportman van het Jaar' winnen. Daarvoor moet hij wel afrekenen met twee andere zwaargewichten uit de vaderlandse topsport.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Vandaag (woensdag 22 december) staat het jaarlijkse NOC*NSF Sportgala op het programma, vanaf 20:30 uur live te zien op NPO1. Max Verstappen is één van de drie overgebleven genomineerden in de categorie 'Sportman van het Jaar'. Dit natuurlijk vanwege zijn uitzonderlijke prestatie door als eerste Nederlander ooit de wereldtitel in de Formule 1 te veroveren.

Om er met de titel vandoor te gaan moet hij afrekenen met twee andere toppers. De ene is BMX-er Niek Kimmann, die een bizarre prestatie te leverde door met een scheurtje in zijn knieschijf na een botsing met een baanofficial enkele dagen later alsnog beslag te leggen op het Olympisch goud.

De andere medestrever komt ook uit de wereld van de tweewielers. Harrie Lavreysen pakte twee gouden medailles én een bronzen medaille op de Spelen van Tokio. Hij gaf zijn seizoen nog meer glans met drie wereldtitels op exact dezelfde disciplines. De uiteindelijke winnaar wordt gekozen door een vakjury bestaande uit (voormalig) Nederlandse topsporters.

Coronel: "Verstappen wordt nog zeven of acht keer wereldkampioen"

Tom Coronel blikt voor RacingNews365 terug op het nieuws van de afgelopen week. De WTCR-coureur gelooft niets van de geruchten dat Lewis Hamilton zou stoppen met de Formule 1. Hij is daarnaast van mening dat Max Verstappen het niet bij één wereldtitel laat en denkt dat de Nederlander wellicht het record van Schumacher gaat verbreken.

14 reacties

x
Breaking Red Bull-kopstuk stapt over naar Aston Martin