Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen velt duidelijk oordeel over eigen 'saaie' dominantie in F1

Max Verstappen won tien van de twaalf Grands Prix dit seizoen. Saai, toch? Nee hoor, want daar leeft de Red Bull-coureur juist voor. Niet kunnen winnen, dat is pas saai.

Met een gigantische voorsprong in het kampioenschap is Max Verstappen de zomerstop in gegaan. Hij won namelijk tien van de twaalf races en was zeer dominant. Op Sergio Perez twee races na, kon niemand aan de Nederlander tippen. Vanzelfsprekend kan Verstappen wel genieten van zijn dominantie. "Het ging in de eerste seizoenshelft beter dan we hadden verwacht. Dus ja, daar kan ik echt van genieten. Ik geniet van het moment, heb het naar mijn zin. Maar het gaat niet vanzelf", benadrukt de Nederlander, die vervolgens wordt gevraagd of zijn dominantie niet saai is. Integendeel, oordeelt Verstappen in gesprek met F1 . "Het winnen maakt het niet saai. Ik ben hier om te winnen. Ik wil hier zijn, ik wil hier winnen, vooraan rijden. Daardoor is het veel leuker om naar een raceweekend af te reizen. Als je weet dat je niet kan winnen, dat je geen kans hebt, dan is het precies andersom. Dat is voor mij saai!", concludeert hij.

Verstappen: "Daarom doet Red Bull het zo goed"

Daar zit zeker wat in. Hoe dan ook, Verstappen is momenteel van een ander niveau dan zijn collega's. De beste auto of niet, hij maakt gehakt van zijn teamgenoot en presteert ultra-constant. Vooral dat laatste is indrukwekkend. Hoe doet hij dat toch? "Ik weet het niet. Ik leg gewoon heel veel druk op mezelf om zo goed mogelijk te presteren. Het team doet dat ook. Zij proberen ook altijd zo goed mogelijk te presteren." "Natuurlijk gaat het tijdens sommige races makkelijker dan tijdens andere races. Soms klikt het net wat meer, maar dat is volgens mij het sterke punt van dit team. We proberen altijd zo goed mogelijk te presteren, we willen altijd beter. Daarom doen we het momenteel zo goed", aldus de tweevoudig kampioen.

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel