Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen velt oordeel over eigen inbreng in strijd met Hamilton en Russell

Max Verstappen werd in de eerste paar bochten om de oren gereden door beide Mercedes-coureurs. Hij legt achteraf uit waarom, maar moet misschien toegeven dat hij ietwat te voorzichtig was.

Vanaf P1 zakte Max Verstappen aan het begin van de Australische Grand Prix binnen drie bochten terug naar P3. In de eerste bocht was het George Russell die de Nederlander wist te pakken, terwijl twee bochten later Lewis Hamilton het voorbeeld van zijn teamgenoot volgde. Aan het einde van de rit maakte het geen verschil, want Verstappen stond 'gewoon' op de bovenste trede van het ereschavot in Melbourne. De Nederlander merkte meteen dat de Mercedes-coureurs hyperagressief waren. Hij legt uit waarom. "Ik had geen hele goede start, maar ik remde redelijk vroeg voor de eerste bocht. Ik zag meteen dat Russell heel agressief die eerste bocht in ging. Als ik buitenom mee was gegaan, dan had hij mij er denk ik afgeduwd."

Te voorzichtig?

Verstappen erkent dat hij het relatief voorzichtig aanpakte. Misschien iets te voorzichtig, zo moet hij toegeven. "Ik was voorzichtig, maar ik heb aan de andere kant natuurlijk heel veel te verliezen in die eerste ronde en zij proberen natuurlijk heel agressief te racen, omdat ze weten dat ze langzamer zijn." "Als ik dan schade rijd, dan is mijn hele race natuurlijk voorbij. Natuurlijk wil je geen plekken verliezen, maar uiteindelijk zie je dat het voor mij niet veel uitmaakt. Ik was heel voorzichtig, misschien iets te voorzichtig. Aan de andere kant zag je dat ze er vol voor gingen en ook al was ik buitenom mee gereden, dan hadden ze me het heel moeilijk proberen te maken." Check hieronder het hele interview na de race

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract