Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen velt zijn oordeel: is Red Bull al sneller dan Ferrari?

Tijdens de GP van Emilia-Romagna was Red Bull 'ineens' weer het snelste team. Heeft het team van Max Verstappen het gat met Ferrari gedicht na enkele upgrades? De Nederlander vindt het nog lastig om te zeggen.

Max Verstappen kon tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna onbedreigd naar de overwinning rijden. Al vroeg in de race kon de Red Bull-rijder een gat slaan ten opzichte van Charles Leclerc, die later zelfs nog een kostbare fout maakte en spinde. Met Sergio Perez op de tweede plaats was het een sterk weekend voor de Oostenrijkse renstal. Dit betekent volgens Verstappen echter niet dat het gat met Ferrari, gekeken naar de prestaties, is gedicht. "Dat is altijd lastig om te bepalen", legt hij uit voor de microfoon van onder meer RacingNews365. "Elk circuit is namelijk anders. Als je naar Melbourne keek, dan was het helemaal niet het geval. Het zit 'm echter allemaal in de details." Hierdoor kan het heen en weer gaan tussen Ferrari en Red Bull. Paardenkrachten en gewichtsbesparende upgrades zeggen niet alles, zo weet ook Verstappen. "We moeten er altijd voor zorgen dat de balans van de auto goed. Je kan de snelste auto hebben, maar met een slechte balans werkt het niet."

Verstappen: 'GP Miami nog een groot vraagteken'

Ook het bandenmanagement kan volgens Verstappen het verschil maken met Ferrari. De Scuderia vond tijdens de eerste drie races makkelijker het juiste window voor de banden. "En dat is cruciaal met deze nieuwe auto's", aldus de Nederlander. De prestaties per circuit zijn ook weer anders, vooral als er een nieuwe race op de planning staat. De volgende beproeving is namelijk op een gloednieuw circuit in Miami. "Dat wordt nog een groot vraagteken en dit wordt waarschijnlijk een gevalletje 'alles of niets' voor een aantal mensen. Natuurlijk doen wij het hopelijk goed, maar zeker kunnen we dat op het moment nog niet weten."

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"