Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen velt zijn oordeel over de wijzigingen aan Spa-Francorchamps

Na een kleine maand zonder Formule 1 wordt er dit weekend geracet op Spa-Francorchamps. Een bij velen geliefd circuit, dat dit jaar op een aantal plekken is gewijzigd. Max Verstappen kan zich wel vinden in die aanpassingen.

Max Verstappen won vorig jaar voor het eerst in zijn carrière de Belgische Grand Prix, maar in de door regen verstoorde race werden er slechts enkele ronden achter de safety car gereden. Dit jaar hoopt hij op eigen kracht de race te kunnen gaan winnen. Na enkele weken rust kan hij niet wachten om weer achter het stuur van zijn RB18 te kruipen. "Ik voel me weer klaar om te racen na een goede vakantie. Ik voel het weer kriebelen en heb echt zin om weer terug aan de slag te gaan", klinkt Max enthousiast in zijn vooruitblik op de race op Spa-Francorchamps. Het is het begin van een drukke periode, weet ook de Nederlander. "Het wordt een drukke triple header, maar het gaat allemaal goed komen om dat te managen, want we zijn allemaal uitgerust."

Nieuw Spa

Alhoewel er aan de lay-out bijna niets is gewijzigd, zien we op Spa-Francorchamps dit jaar wel een hoop veranderingen. Zo ligt er nieuw asfalt, is de veiligheid van het circuit verbeterd en zien we op enkele plekken grindbakken terug. Verstappen juicht de wijzigingen toe. "De upgrades aan het circuit hebben het allemaal net wat meer old school gemaakt, en dat is in mijn optiek een goed idee. Spa-Francorchamps is mijn favoriete circuit, dus ik kijk er naar uit om hier dit weekend te racen." "Het lijkt erop dat er regen in de lucht hangt, dus dat zal het wat lastiger maken, maar als team houden we wel van een uitdaging!", aldus de Nederlander.

Viaplay
x
LIVE Reacties na zeer dominante zege Verstappen in Bahrein