Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen verbaasd door concurrentie: "Heel verwarrend voor mij"

Max Verstappen die wint. Je kan er bijna al vanuit gaan. Als je echter ook de rest van het podium elk weekend goed weet te voorspellen, dan heb je een gave, want volgens de Nederlander is daar geen touw aan vast te knopen. Het verwart hem.

Max Verstappen wint de ene na de andere race, maar de mannen die samen met het naar het podium mogen, veranderen elke Grand Prix weer. Afgelopen week stonddaar opeens een in oranje pak gehulde coureur. Het was namelijk McLaren dat na een grote update plots de weg naar voren heeft gevonden. Het is nog niet duidelijk of het een incident was, of dat het team nu helemaal mee doet om de podiumplaatsen. Hoe dan ook, Verstappen kan het niet meer bijhouden welk team nou zijn grootste uitdager is. Ferrari, Aston Martin, Mercedes en McLaren: allemaal hebben ze al minstens een keer de druk een (klein) beetje op kunnen voeren op Red Bull tijdens een race. "Het is heel verwarrend voor mij", zo concludeert de regerend kampioen dan ook over de schommelingen bij de concurrentie. "Elk weekend opnieuw is het weer iemand anders achter me."

Mogelijke verklaring

Toch heeft Verstappen wel een klein vermoeden over de mogelijke oorzaak. "Ik denk dat het komt doordat je meteen veel plekken kan winnen als je de auto net wat beter afgesteld weet te krijgen, of als je auto het goed doet op een bepaald soort circuit", zo laat hij optekenen. Vooruitkijkend naar het Grand Prix-weekend in Hongarije, heeft Verstappen dan ook geen idee wie er dan weer achter hem zal staan. "Ik weet niet wat er daar zal gebeuren, wie er daar snel zal zijn." Gelukkig is er wel een constante factor: Red Bull. "Wij zijn elk weekend stabiel, want wij staan tot nu toe elke kaar bovenaan. Dat is voor ons natuurlijk het belangrijkste", lacht hij. "Maar goed, de Hungaroring is weer een heel ander circuit. Daar komen wij weer met wat updates en hopelijk doen die hun werk", aldus de 25-jarige coureur.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"