Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen verbaasd na 'waardeloos' weekend: "Elke keer loop ik tegen problemen aan"

Max Verstappen komt elke keer bedrogen uit als hij op vrijdag de baan op gaat voor een vrije training. De basis set-up, die in de fabriek wordt samengesteld, werkt niet zoals gehoopt en de Nederlander loopt tegen problemen aan.

Verstappen Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB
Max Verstappen moest genoegen nemen met de tweede plaats in de kwalificatie voor de Australische Grand Prix. Op papier niet heel slecht, maar het gat naar Charles Leclerc was aanzienlijk. Als hij in de persconferentie na de kwalificatie wordt gevraagd naar de strijd om de pole, waarin hij volgens de interviewer van dienst 'dicht op Leclerc zat', reageert Verstappen duidelijk.

"Ik weet niet of je drie tienden dicht op elkaar kan noemen... Maar nee, het is tot dusverre een waardeloos weekend geweest voor mij. Geen goede balans, constant op zoek, nooit een hele ronde lang comfortabel. Alleen in de lange runs voelde ik me oke", zucht de Red Bull-coureur.

In Melbourne was hij vanaf seconde een op zoek naar een goede balans. In de kwalificatie had hij die nog steeds niet gevonden. "Het is een worsteling en we hebben het niet weten op te lossen. Zelfs in de kwalificatie had ik het lastig met de balans van de auto en ik had geen vertrouwen om te pushen. Geen goed weekend dus om eerlijk te zijn..."

Correlatie niet op orde?

Gevraagd naar de oorzaak van de balansproblemen, krabt Verstappen zichzelf achter de oren. Hij kan ook geen goed antwoord geven. De set-up die hij in de simulator samenstelt, werkt de afgelopen drie Grands Prix-weekenden in de praktijk niet zoals hij hoopt.

"Het heeft waarschijnlijk ook wat met het circuit te maken, maar tot op heden is het in de kwalificatie elke keer niet best, omdat ik geen goede balans heb in de auto", zucht Verstappen.

"Zodra ik terugkom na een raceweekend ga ik in de simulator zitten om een goede basis set-up te vinden (voor het volgende raceweekend, red.), maar elke keer als ik op een circuit aankom, loop ik tegen problemen aan. Ik moet dus gaan begrijpen waarom dat op het moment zo is. Het is niet bepaald om van te genieten...", aldus de Nederlander.

Al het nieuws over de contractverlenging van Verstappen RN365 Nieuwsdossier

30 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x