Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

 • Altijd meepraten over de Formule 1
 • Kans maken op toffe prijzen
 • Advertentievrije site (Plus)
 • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
 • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen verbaast ook buiten F1: "Je staat er versteld van wat je van Max kan leren"

In een exclusief interview met RacingNews365 vertelt autocoureur Thierry Vermeulen hoe het is om de Max Verstappen-kleuren te mogen vertegenwoordigen en hoe hij op en naast het circuit kan leren van de regerend Formule 1-kampioen.

Thierry vermeulen zandvoort2
Interview
Naar nieuwsoverzicht © ADAC

Thierry Vermeulen, zoon van Verstappen-manager Raymond Vermeulen en protegé van Jos Verstappen, racet dit jaar in de ADAC GT Masters: samen met de DTM een van de grootste toerwagenkampioenschappen van Europa.

Dat terwijl hij pas twee jaar geleden, op 18-jarige leeftijd, fulltime begon met racen. Meteen veroverde hij in een GT4-bolide de Porsche Sprint Challenge Benelux titel, waarna werd besloten om meteen de stap te maken naar de GT3-bolides. Twee jaar later rijdt Vermeulen in het vooraanstaande ADAG GT Masters-kampioenschap, nadat hij vorig jaar een prima indruk maakte in de Porsche Carrera Cup Benelux.

Ook in het naar eigen zeggen 'hoogste Europese kampioenschap dat er is' doet Vermeulen het nog niet onverdienstelijk en stond hij dit seizoen al op het podium, nota bene op Circuit Zandvoort. Dat deed hij gehuld in Max Verstappen-kleuren en racend met nummer 33. Vermeulen maakt namelijk deel uit van het dit jaar gevormde Verstappen.com Racing, net als Jos Verstappen.

In een exclusief interview met RacingNews365 vertelt Vermeulen, goed bevriend met Max, over de samenwerking. "Sinds dit jaar rijd ik in die livery. Max wilde een team beginnen dat zowel rally doet met Jos en ook iRacing doet met Team Redline. Hij wilde daar een club van maken en daaronder vallen dan een paar verschillende categorieën. Dat hij mij daar mee helpt, door mij met dat logo te laten rijden, daar ben ik heel dankbaar voor. Hopelijk kunnen we zo een paar mooie dingen laten zien."

Dat hij met nummer 33 racet, is natuurlijk ook geen toeval. "Vorig jaar had ik in de Porsche Carrera Cup Benelux een ander racenummer, maar dit jaar was dat nummer niet vrij. Ik dacht misschien brengt het geluk, nummer 33, want vorig jaar bracht het Max veel geluk en heeft hij met dat nummer mooie dingen gedaan."

			© Frits van Eldik/Verstappen
	© Frits van Eldik/Verstappen

Meegenieten van het succes van Verstappen

Het is een mooi bruggetje naar vorig jaar, want ook Thierry kon toen natuurlijk met volle teugen genieten van de titel van Verstappen. Zelf was hij aanwezig in Abu Dhabi om dat ware spektakel te aanschouwen. "Op die manier hoeft het voor mij dit jaar niet meer", lacht hij al doelend op die bizarre ontknoping van de F1-titelstrijd.

"Voor heel Nederland en ook voor mijzelf was het vorig jaar een zeer mooi kampioenschap. De manier waarop het uiteindelijk lukte... het was enorm mooi in Abu Dhabi. De Red Bull was aan het einde van het jaar minder dan de Mercedes, dus het was gewoon een beetje hopen dat het goed kwam. Uiteindelijk vind ik dat hij het op eigen kracht heel mooi heeft gedaan."

Het heeft er alle schijn van dat Verstappen in 2022 een tweede Formule 1-wereldtitel aan zijn palmares toe kan voegen. Vermeulen merkt dat ook op. "Het zit door de nieuwe regels vooraan iets dichter op elkaar misschien, zij het met een ander merk (Ferrari in plaats van Mercedes, red.). Gelukkig zit Red Bull erbij."

"Toen het seizoen begon dachten we 'oh nee wat gaat er gebeuren', maar inmiddels heeft Max een mooie voorsprong, dus we gaan zien hoe het verder loopt. Ik heb er wel vertrouwen in. Red Bull heeft vorig jaar laten zien wat ze kunnen doen, dus hopelijk blijft het zo doorgroeien."

   Racetips van Max Verstappen

   Thierry en Max, beiden woonachtig in Monaco, zijn samen goed bevriend en duiken sporadisch samen het circuit op in een GT3-bolide. Heel erg leerzaam, oordeelt Vermeulen, want ook al rijdt de Nederlander vooral in F1-materiaal, hij is ook met de GT bizar snel. "Als Max een dag het circuit op gaat met zijn Porsche, probeer ik meestal mee te gaan met mijn eigen auto of team, om te leren. Die vriendschap is op het circuit meer een samenwerking."

   "Max geeft me tips over het rijden. Korte tips, dat kan over van alles gaan. Hij kan bepaalde dingen laten zien die ik nog niet gebruik, of nog niet ken, om die dan in mijn systeem te krijgen. Je staat er versteld van wat hij je kan leren! Als hij instapt in een GT3-auto, dan is hij meteen sneller dan de fabrieksrijders", vertelt Vermeulen met een grote glimlach.

   "Hij doet het maar een paar keer per jaar en de auto is dan niet meteen heel goed afgesteld, maar net als in de Formule 1 gaat hij meteen in ronde één al snel. Als je dan aan het testen bent zoals we in Portugal deden, dan denk je wel van 'pfoe, die kan wel echt gas geven'. Dat is natuurlijk alleen maar mooi om te zien en daar kan je alleen maar van leren."

   Ook op het virtuele asfalt probeert Vermeulen mee te gaan in de slipstream van Verstappen. "Op de sim kan ik absoluut ook veel van Max leren. Met Team Redline is hij natuurlijk ook veel bezig met grote simraces. Zulke races heb ik nog niet gedaan, maar als ik een paar kampioenschappen of drie-uursraces kan doen voor de fun is dat mooi, al leer je er toch steeds meer van omdat het steeds realistischer wordt. Het helpt je daardoor ook op het circuit en als ik thuis ben, probeer ik daar veel mee bezig te zijn."

   Al met al is het wel duidelijk dat de twee heel goed met elkaar over weg kunnen, zoals op de foto hieronder is te zien. Het eerste deel van het interview met Vermeulen gemist? Dat kan je via deze link teruglezen.

     Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

     Kortom, het ideale avondje uit!

     Bestel snel jouw tickets op=op
     Forbidden

     Weddenschappen Max Verstappen

     Unibet
     Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

     Interviews RN365 Nieuwsdossier

     3 reacties

     Viaplay

     Unibet
     x
     RN365 F1-podcast Verstappen en Red Bull gaan de lat in 2024 nog hoger leggen