© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen verdedigt call Red Bull: "Organisatie was juist te goed"

25 aug. 2018 18:34 René Oudman 4 reacties
Even leek zich een sprookje af te spelen op Spa-Francorchamps. Vlak voor het laatste en beslissende kwalificatiesegment hadden de hemelsluizen zich geopend en eenmaal gewapend met intermediates voelde Max Verstappen zich als een vis in het water. Zou het zo zijn? Zou de Nederlander zijn allereerste Formule 1-pole uitgerekend voor tienduizenden landgenoten behalen? Het antwoord was een keiharde nee: Verstappen kwam niet verder dan P7.

Waar de Red Bull-rijder met nog enkele minuten op de klok naar binnen moest omdat de brandstof op was, konden veel van zijn concurrenten doorrijden. Lewis Hamilton troefde Sebastian Vettel af in de strijd om poleposition en de Force India's leverden een stunt door de plekken drie en vier op te eisen. Voor Max Verstappen zat er niet meer in dan een plekje op de vierde startrij: toen de baan snel opdroogde, moest hij zijn Red Bull vanwege een brandstoftekort naar binnen sturen.

Een foute call? "Ik denk het niet", laat Verstappen tegenover onder anderen Racingnews365 weten. De Nederlander weet dat onder wisselende weersomstandigheden het pendulum verschillende kanten op kan slingeren. "Vandaag hadden we gewoon pech. Misschien was er een kans op pole, dat weten we niet", zegt de 20-jarige, die kortstondig de eerste plaats mocht bezetten alvorens hij terugzakte in de rangorde. "Toen wij naar buiten gingen leken we sterk."

De problematiek met het rijden in de regen lijkt voor de Red Bulls verleden tijd. "In Hongarije hadden we het lastig, maar hier was niets te klagen. We hadden een goede topsnelheid - al kunnen we Ferrari en Mercedes niet aanvallen, maar alsnog. Toen ik zonder brandstof kwam gaf de klok nog ruim twee minuten aan en toen had ik door dat het foute boel was."

"Het juist zo goed georganiseerd zijn heeft ons vandaag de das om gedaan. Andere teams wisten niet wat ze moesten doen en gingen de garage in, wij reden juist door. Het is gewoon pech. In een wedstrijd zou dit goed hebben uitgepakt. Op start/finish had ik in de gaten dat we terug zouden vallen, aangezien anderen later de baan op waren gegaan." De zevende startpositie is niet het einde van de wereld, meent de Red Bull-coureur. "P7 is niet al te slecht."

Verstappen mag morgen (zondag) op jacht naar zijn eerste puntenfinish op het Ardennencircuit sinds 2015 en voor Red Bull Racing, aangezien hij in de afgelopen twee edities van de Grand Prix van België niet bij de beste tien wist te eindigen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen