Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen verduidelijkt ogenschijnlijke 180 graden draai over GP Las Vegas

Het hele raceweekend was Max Verstappen zeer kritisch op de GP van Las Vegas. Na zijn overwinning op zondag leek hij een stuk milder. Hoe komt dat? De Nederlander legt het uit.

Verstappen Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen had het naar zijn zin op zaterdag (lokale tijd) in Las Vegas. In de late avond moest hij aan de bak en reed hij na een spectaculaire race naar de overwinning. Het hele weekend was hij al kritisch geweest, maar na de race liet hij meermaals weten het enorm naar zijn zin te hebben gehad.

Het deed de wenkbrauwen van sommige fans fronsen. Waarom is hij nu wel positief? Dat kwam vooral doordat de race een goede race was. Dat de Nederlander niet warm wordt van het circuit, betekent namelijk niet dat het een slecht racecircuit is. Verstappen geeft dat na afloop ook aan als hij uitlegt waarom het een goede race was.

"Doordat er op de harde banden weinig slijtage was en omdat je op dit circuit op de lange rechte stukken veel kan slipstreamen, hebben we een goede race kunnen zien. Op het lange rechte stuk had je tegenwind, wat ook meehielp voor het racen."

Bovendien verloor je als achtervolgende partij niet overal veel tijd, wat in de hedendaagse F1 soms wel een probleem kan zijn, vertelt Verstappen. "Als je hier volgt, dan verlies je in de vele langzame bochten weinig tijd. Verder is het van bocht vier tot vijf, bocht negen tot twaalf, helemaal van bocht twaalf tot veertien en van zestien tot en met bocht één een slipstreamfeestje! Dat maakt het racen veel beter."

Zangles

Verstappen benadrukt dat hij altijd al het gevoel had dat de race goed zou gaan worden. Gevraagd of dit de beste van het jaar was, weet hij het niet zeker. "Dat is lastig om nu op te antwoorden, want dan moet ik ook alle andere races er in mijn hoofd weer bijhalen. Het was in ieder geval een leuke race, ik heb genoten."

"Ik had altijd al verwacht dat het een goede race zou worden. Met vier lange rechte stukken, langzame bochten, dan verlies je niet veel downforce. Het racen was nooit het probleem voor mij. Het was genieten, dat is alles wat ik er over wil zeggen. Ik hoop dat iedereen er van genoten heeft. Het DRS-effect was sterk, maar goed en het zorgde voor een leuke race."

De Red Bull-coureur ging na afloop zelfs even zingen op de radio, zoals hieronder te zien is op de video. "Christian zette me voor het blok", lacht hij. "Dus ik kon hem niet in de steek laten, maar ik heb echt wel wat zanglessen nodig. Misschien moet ik maar bij Geri een afspraak maken", zo sluit hij met een glimlach af, al verwijzend naar de vrouw van zijn teambaas, de voormalige Spice Girl.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Ziet Ferrari-komst Newey wel zitten