Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen vergeleken met Senna: "Dat gaat echt nergens over!"

Na de GP van Canada staat Max Verstappen op gelijke hoogte met Ayrton Senna als het aankomt op het aantal overwinningen in de Formule 1.

F1-analisten Giedo van der Garde en Chistijan Albers stonden er in de Viaplay-studio uitgebreid bij stil. Max Verstappen die, op dat moment nog, op het punt stond om Ayrton Senna te evenaren met een 41e overwinning. Is Max wel te vergelijken met de legendarische Braziliaanse F1-coureur?

"Die zijn zeker te vergelijken!", zo zijn de analisten het eens. Van der Garde legt uit. "Als je de filmpjes ziet. Het talent dat ze hebben, hoe ze racen, hoe ze te keer kunnen gaan, ook in de pers. Hoe ze soms emotioneel kunnen zijn. Ik vind dat ze heel veel op elkaar lijken."

Albers kan zich daar ook in vinden. "Ook internationaal. Waar je ook komt is het altijd Max Verstappen. Ongelooflijk. Men zegt wel dat wij altijd een oranje bril op hebben, maar het is echt iets unieks. Het is echt een Senna met een mix van Michael Schumacher."

"Max is eigenlijk constanter dan Ayrton Senna. Hij maakt minder fouten. Misschien aan het begin van zijn carrière wat meer, maar hij heeft een learning curve gehad, dat gaat echt nergens over", aldus de voormalig F1-coureur.

Check hieronder het fragment.

Ook interessant:

Red Bull-vervanger Perez naar voren geschoven: "Kom er maar in!"

Perez opzichtig steken vallen. Coronel weet wel raad met de situatie als hij een in zijn ogen passende vervanger naar voren schuift: "Kom er maar in!" Hoe denken Dimmers en Mosterdijk erover?

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Canada 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na historische pole Verstappen in Imola