Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen vergelijkt RB20 met 'go-kart': "We hebben niet de snelste auto voor de race"

Max Verstappen kwam in de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco niet verder dan de zesde plaats. Dat kon hem zoals bekend niet bekoren. De Nederlander vergelijkt zijn RB20 zelfs met een 'go-kart'.

Verstappen Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen klaagt al het gehele weekend over zijn RB20 en moest het in de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco met de zesde plaats doen. Vooral de hobbels en kerbstones zijn de boosdoeners en Verstappen raakte tot overmaat van ramp ook nog eens de muur in zijn ultieme poging. Het rijgedrag is zelfs zodanig slecht dat Verstappen bij Sky Sports zijn auto met een go-kart vergelijkt.

"Ik ben niet teleurgesteld over onze startpositie, ik ben teleurgesteld over onze prestaties", stelt Verstappen. "Het komt niet als een verrassing voor mij, want ik kende onze beperkingen voorafgaand aan het weekend. Het gaat gewoon slecht en ik kan niet over de kerbstones rijden. In de tweede sector manoeuvreerde ik eromheen, want het voelde alsof ik met een go-kart zonder ophanging en demping reed."

Ook voor de race ziet Verstappen het somber in. "Als het een normale race wordt, kan je niet veel doen. De auto's zijn zodanig breed en groot dat je niet kan inhalen. We proberen de rest bij te houden, maar we hebben niet de snelste auto voor de race. Het is niet zo dat we op een verkeerde positie starten, dus we kunnen geen tempovoordeel benutten. We gaan zien wat er gebeurt."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Monaco 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Spanje Data tonen aan: Verstappen en Red Bull moeten één belangrijk punt verbeteren