Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen verklaart achilleshiel Red Bull in afgelopen races

De afgelopen races ging het niet van een leien dakje bij Red Bull Racing. Max Verstappen verklaart waar het mis ging.

Verstappen Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het seizoen ging voortvarend van start voor Max Verstappen en Red Bull, maar de afgelopen races kwam de klad er een beetje in. Hobbels en kerbstones spelen de RB20 parten, met een mindere snelheid tot gevolg. Verstappen pakte wel wat overwinningen, maar makkelijk ging het niet. Hoe komt dat toch? De 26-jarige Nederlander heeft wel een verklaring.

"We hadden elke keer andere kleine problemen op vrijdag", vertelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "Dat maakte het lastiger en we maakten het onszelf zo ook moeilijk. We moeten proberen om een goede start van het weekend te kennen. Ik denk dat dat veel zou helpen en we zitten er ook bovenop. Soms lijkt het er op dat het moeilijk te controleren is, maar we gaan het komend weekend weer opnieuw proberen."

Maar wat voor problemen waren dat dan? "Het ging niet alleen om de set-up. We hadden ook een paar andere problemen die ervoor zorgden dat het weekend niet perfect verliep. De circuits hadden ook nog eens kerbstones en hobbels en onze auto houdt daar niet zo van. Hopelijk verloopt de Grand Prix van Spanje meer rechtdoorzee, maar ik verwacht geen makkelijk weekend."

Verstappen wijst naar de concurrentie. "McLaren was overal snel en dat gaat hier waarschijnlijk ook zo zijn. Bovendien hebben ook Mercedes en Ferrari belangrijke stappen gezet. Als je snel was in Monaco en Canada, geen problemen met kerbstones kent én snel bent in hogesnelheidsbochten, dan zou je hier ook goed moeten presteren."

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership