Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen verklaart grote achterstand op Hamilton in kwalificatie Brazilië

Max Verstappen moest na afloop van de kwalificatie erkennen dat er geen maat stond op de ontketende Lewis Hamilton. Desondanks is de Red Bull-coureur tevreden over zijn kwalificatie.

Ruim vier tienden was het gat tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. Een gat dat volgens Verstappen grotendeels veroorzaakt werd door de nieuwe Mercedes-motor van Hamilton. De Brit moet door zijn motorwissel wel een gridstraf van vijf plaatsen incasseren voor de race van zondag. "Met een nieuwe motor hebben ze vanzelfsprekend wat extra vermogen tijdens het weekend. Het is voor mij dan ook geen grote schok. Ik ben blij dat ik tweede ben, dat is een goede positie om van te starten", blikt de Red Bull-coureur direct na afloop van de kwalificatie terug. "Natuurlijk wil je er altijd dichterbij zitten, maar soms moet je realistisch zijn. Er zat niet meer in", klinkt het realistisch.

Verstappen heeft alleen oog voor race op zondag

Zaterdagavond, Nederlandse tijd, staat de sprintrace op het programma. Deze bepaalt uiteindelijk de startopstelling voor de Grand Prix van zondag. Voor de snelste drie coureurs in deze sprintrace liggen repsectievelijk 3,2 en 1 punten klaar. Verstappen erkent dat zijn focus op de race van zondag ligt: "Er zijn niet zoveel punten te verdelen tijdens de sprintrace. Ik hoop dat ik een goede start heb, maar het belangrijkste is de race op zondag." "De omstandigheden zullen heel anders zijn, want het wordt veel warmer. Dat zal van invloed zijn op het weggedrag van de auto.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi