Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen verklaart mislopen poleposition in Brazilië

Op twee tienden van een seconde ging de poleposition aan de neus van Max Verstappen voorbij. Het was geen Ferrari-, Mercedes-coureur of zijn teamgenoot die eerste werd, maar Haas-coureur Kevin Magnussen. Max vertelt hoe het 'mis' kon gaan.

Tijdens de kwalificatie in Brazilië lag regen op de loer. Elk moment kon het gaan druppelen, dus in Q3 moest iedereen zo snel mogelijk een snelle ronde neerzetten.

Kevin Magnussen deed dat het beste, waarna er plots met de rode vlag werd gezwaaid, vanwege een schuiver van George Russell. Tijdens de onderbreking begon het te regenen en dus ging de pole naar de Deen, die twee tienden van een seconde sneller was dan Verstappen.

De Nederlander maakte een foutje in zijn ronde en legt uit dat dat hem de poleposition heeft gekocht op het regenachtige Interlagos in Sao Paolo. "We wisten dat het aan het begin van Q3 om die ene ronde zou draaien, omdat er mogelijk regen aan kwam."

"Ik was volgens mij de vierde of vijfde bolide op de baan en ik verremde me bij het ingaan van bocht acht. Dat heeft me de pole gekost", zucht de Red Bull-coureur, die lijkt te kunnen leven met de pole van Magnussen.

"Maar toch, als we het vergelijken met de echte concurrenten van zaterdag, dan ziet het er goed uit", zo doelt hij op Mercedes en Ferrari. "Alles kan gebeuren in deze omstandigheden. We staan nog steeds ver vooraan, dus dat is het belangrijkste."

Lastige omstandigheden

Gevraagd naar die omstandigheden, moet Verstappen toegeven dat het af en toe moeilijk was om in te schatten hoeveel risico hij moest nemen. "Het waren lastige omstandigheden. Je moet de limiet vinden, hoe veel kan je pushen, maar je wil ook geen fouten maken en afvallen."

"We bleven dus gewoon kalm in Q1 en Q2. In Q3 was het iets meer een loterij, maar alsnog staan we op de eerste startrij."

Ook al is hij al kampioen, Verstappen gaat vol voor de winst. "Ik zal altijd proberen om plezier te hebben, maar ik pak het altijd hetzelfde aan. We gaan zien hoe competitief we zijn in de race, maar ik heb ook geen flauw idee wat er gaat gebeuren met het weer. Dat maakt Interlagos zo speciaal voor iedereen."

Ook interessant:

Zet deze coureur naast Verstappen en je hebt het ideale Formule 1-team

Red Bull was in gesprek met Norris. Wat voor een team zou dat opleveren? Coronel weet het: 'Het ideale F1-team!'. Maar of het zo verstandig zou zijn voor de Brit...

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

5 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking Viaplay bevestigt verregaande maatregelen en vertrek uit meerdere landen