Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen verklaart mislopen poleposition in Brazilië

Op twee tienden van een seconde ging de poleposition aan de neus van Max Verstappen voorbij. Het was geen Ferrari-, Mercedes-coureur of zijn teamgenoot die eerste werd, maar Haas-coureur Kevin Magnussen. Max vertelt hoe het 'mis' kon gaan.

Tijdens de kwalificatie in Brazilië lag regen op de loer. Elk moment kon het gaan druppelen, dus in Q3 moest iedereen zo snel mogelijk een snelle ronde neerzetten.

Kevin Magnussen deed dat het beste, waarna er plots met de rode vlag werd gezwaaid, vanwege een schuiver van George Russell. Tijdens de onderbreking begon het te regenen en dus ging de pole naar de Deen, die twee tienden van een seconde sneller was dan Verstappen.

De Nederlander maakte een foutje in zijn ronde en legt uit dat dat hem de poleposition heeft gekocht op het regenachtige Interlagos in Sao Paolo. "We wisten dat het aan het begin van Q3 om die ene ronde zou draaien, omdat er mogelijk regen aan kwam."

"Ik was volgens mij de vierde of vijfde bolide op de baan en ik verremde me bij het ingaan van bocht acht. Dat heeft me de pole gekost", zucht de Red Bull-coureur, die lijkt te kunnen leven met de pole van Magnussen.

"Maar toch, als we het vergelijken met de echte concurrenten van zaterdag, dan ziet het er goed uit", zo doelt hij op Mercedes en Ferrari. "Alles kan gebeuren in deze omstandigheden. We staan nog steeds ver vooraan, dus dat is het belangrijkste."

Lastige omstandigheden

Gevraagd naar die omstandigheden, moet Verstappen toegeven dat het af en toe moeilijk was om in te schatten hoeveel risico hij moest nemen. "Het waren lastige omstandigheden. Je moet de limiet vinden, hoe veel kan je pushen, maar je wil ook geen fouten maken en afvallen."

"We bleven dus gewoon kalm in Q1 en Q2. In Q3 was het iets meer een loterij, maar alsnog staan we op de eerste startrij."

Ook al is hij al kampioen, Verstappen gaat vol voor de winst. "Ik zal altijd proberen om plezier te hebben, maar ik pak het altijd hetzelfde aan. We gaan zien hoe competitief we zijn in de race, maar ik heb ook geen flauw idee wat er gaat gebeuren met het weer. Dat maakt Interlagos zo speciaal voor iedereen."

Ook interessant:

Zet deze coureur naast Verstappen en je hebt het ideale Formule 1-team

Red Bull was in gesprek met Norris. Wat voor een team zou dat opleveren? Coronel weet het: 'Het ideale F1-team!'. Maar of het zo verstandig zou zijn voor de Brit...

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

5 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"