Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen verklaart mislopen poleposition voor GP Verenigde Staten

Max Verstappen vangt de Formule 1 Grand Prix van de Verenigde Staten aan vanaf de tweede startplaats. Hij kwam in de kwalificatie tekort voor poleposition, maar waar zat hem dat in?

Verstappen USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen klokte de derde tijd in de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van de Verenigde Staten. Op de startgrid vertaalt zich dat naar een tweede startplaats vanwege de gridstraf van Charles Leclerc. Verstappen was snel, maar het op beslissende moment kreeg hij het niet voor elkaar een vlekkeloze ronde te rijden. Hij legde in de persconferentie tegenover onder andere RacingNews365 uit waar dat mee te maken had.

"Het was erg tricky op de baan met de wind die er stond, met name in de snelle bochten van de eerste sector. Als je op dit circuit de wind in de rug hebt, kan dat heel verraderlijk zijn. Los daarvan was het ook niet makkelijk om de banden in het juiste window te krijgen. We probeerden verschillende dingen uit en uiteindelijk waren we competitief met beide strategieën", aldus Verstappen.

Verstappen stiekem toch tevreden

Maar toch kwam het ware potentieel er even voor de klok van 01:00 uur Nederlandse tijd er dus niet uit: "In mijn eerste ronde in Q3 verloor ik ongeveer drie tienden in de eerste bocht toen ik over enkele hobbels reed en de achterkant wat verloor."

"In de tweede run echter zag de eerste sector er goed uit en waren we erg sterk in de tweede sector, maar toen waren de banden reeds op in de laatste sector, waardoor ik een flink overstuur-momentje had in de op één na laatste bocht."

"Al met al echter staan we nog steeds dichtbij de poleposition-tijd. Het ging om kleine verschillen. Ik denk evengoed dan ook dat het een goed resultaat was, vooral ook omdat we over een goede auto voor de race beschikken. Ik denk dan ook dat we op zondag sterk kunnen zijn."

Even daarvoor gaf Carlos Sainz als poleposition-man aan dat Verstappen wat hem betreft de favoriet is voor de zege. Hoe denkt de Red Bull-coureur daar zelf over? "Het maakt niet uit of je de favoriet bent of niet. Ik ga sowieso lol beleven aan de race."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"