Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen verklaart mislopen poleposition voor GP Verenigde Staten

Max Verstappen vangt de Formule 1 Grand Prix van de Verenigde Staten aan vanaf de tweede startplaats. Hij kwam in de kwalificatie tekort voor poleposition, maar waar zat hem dat in?

Max Verstappen klokte de derde tijd in de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van de Verenigde Staten. Op de startgrid vertaalt zich dat naar een tweede startplaats vanwege de gridstraf van Charles Leclerc. Verstappen was snel, maar het op beslissende moment kreeg hij het niet voor elkaar een vlekkeloze ronde te rijden. Hij legde in de persconferentie tegenover onder andere RacingNews365 uit waar dat mee te maken had. "Het was erg tricky op de baan met de wind die er stond, met name in de snelle bochten van de eerste sector. Als je op dit circuit de wind in de rug hebt, kan dat heel verraderlijk zijn. Los daarvan was het ook niet makkelijk om de banden in het juiste window te krijgen. We probeerden verschillende dingen uit en uiteindelijk waren we competitief met beide strategieën", aldus Verstappen.

Verstappen stiekem toch tevreden

Maar toch kwam het ware potentieel er even voor de klok van 01:00 uur Nederlandse tijd er dus niet uit: "In mijn eerste ronde in Q3 verloor ik ongeveer drie tienden in de eerste bocht toen ik over enkele hobbels reed en de achterkant wat verloor." "In de tweede run echter zag de eerste sector er goed uit en waren we erg sterk in de tweede sector, maar toen waren de banden reeds op in de laatste sector, waardoor ik een flink overstuur-momentje had in de op één na laatste bocht." "Al met al echter staan we nog steeds dichtbij de poleposition-tijd. Het ging om kleine verschillen. Ik denk evengoed dan ook dat het een goed resultaat was, vooral ook omdat we over een goede auto voor de race beschikken. Ik denk dan ook dat we op zondag sterk kunnen zijn." Even daarvoor gaf Carlos Sainz als poleposition-man aan dat Verstappen wat hem betreft de favoriet is voor de zege. Hoe denkt de Red Bull-coureur daar zelf over? "Het maakt niet uit of je de favoriet bent of niet. Ik ga sowieso lol beleven aan de race."

Viaplay
x
Live Race Formule 1 GP Emilia-Romagna 2024