Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen verklaart spannende openingsfase: "Zo konden ze mij inhalen"

Max Verstappen moest in de beginronden even al zijn verdedigende én aanvallende kwaliteiten aanspreken om de McLarens van zich af te houden, maar daar slaagde hij prima in. Hij won de sprintrace en is dus dik tevreden.

Verstappen Austria sprint
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het was voor de duur van ongeveer twee ronden echt even smullen geblazen op de Red Bull Ring. 'Spicy', zo noemde Verstappen het vanuit de auto zelf al en als hij vers uit de auto is gestapt, herhaalt hij woorden van gelijke strekking als hij het over 'spannende gevechten' heeft.

"Het was een goede eerste ronde, maar toen de DRS mee ging spelen, was het lastig om weg te komen. Daar waren wat meer ronden voor nodig en enkele spannende gevechten. Toen DRS eenmaal geen issue meer was, kon ik mijn eigen race rijden. Maar we hadden wel te maken met twee McLarens die ons flink pushen en we moeten kijken wat we voor morgen beter kunnen doen. Dan is de race immers langer en zwaarder voor de banden, dus het wordt interessant om te zien welke rol dat speelt."

Verstappen kampte met het probleem van clipping, het gegeven waarbij de energie van de hybride systemen al voor het einde van het rechte stuk op is. Is dat een zwakte van de RB20 op dit moment en op dit circuit?

"Het heeft er vooral ook mee te maken dat de achtervolgers met open DRS minder energie vergen. Dat maakt dat ze in kunnen halen. Toen de gaten eenmaal geslagen waren, kon ik weer het normale management aanhouden en toen was alle in orde."

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Kritiek op 'wanhopige' Verstappen: "Drie zaken discutabel"