Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen verklaart tegenvallende tweede training in Jeddah

Max Verstappen moest genoegen nemen met de vierde tijd in de tweede vrije training in Saoedi-Arabië, waar Pierre Gasly zelfs sneller dan hem was. Hij legt uit wat er allemaal mis ging.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Rn365/Michael Potts

Max Verstappen kende een wisselvallige vrijdag in Saoedi-Arabië, waar de Formule 1-coureurs voor het eerst kennis maakten met de Jeddah Corniche Circuit. De Nederlander voelde zich als eerste comfortabel en vloog over het circuit heen aan het begin van de eerste oefensessie.

Zijn grote concurrent bouwde het wat langzamer op, maar Lewis Hamilton wist wel beide sessies boven de Nederlander op het scorebord te eindigen. In VT1 werd Verstappen wel gehinderd in zijn laatste snelle ronde, die hij 0,056 seconde langzamer afsloot dan zijn Mercedes-rivaal.

In de tweede oefensessie was het gat tussen de twee kemphanen echter een stuk groter, maar dat had zo zijn redenen, vertelt Verstappen na afloop van de vrijdag op het stratencircuit in Jeddah. Zo had hij wat bandenproblemen. "Het is echt een heel cool circuit, met veel snelle bochten en dat heel leuk is om op te rijden. We hadden echter wat moeite om de banden in de tweede training op temperatuur te krijgen. Daar gaan we naar kijken."

Set-upwijzigingen werkten averechts

Tegelijkertijd wierpen de veranderingen aan zijn Red Bull RB16B, die Max en zijn team na afloop van de eerste training hadden gemaakt, niet hun vruchten af. "We hebben wat dingen aangepast, maar die werkten niet echt. Hopelijk kunnen we op weg naar de kwalificatie wel de juiste balans vinden", zo laat de Nederlander optekenen.

Er is dan ook flink wat werk aan de winkel, oordeelt hij. "We hebben duidelijk veel om aan te werken en te verbeteren, dus we zullen gaan zien wat we kunnen doen om van vrijdag op zaterdag meer pace te vinden in de auto", aldus Verstappen, die in de kwalificatie al een obstakel voorziet.

"Het zal misschien best lastig worden met al het verkeer, maar over het algemeen is het lastig om te voorspellen hoe de zaterdag gaat verlopen. Alles kan gebeuren, maar we gaan hard pushen en alles geven", zo sluit hij toch nog strijdlustig af.

Dit moet je weten over de Grand Prix van Saoedi-Arabië

Dit jaar gaan we voor het eerst rijden in Saoedi-Arabië op het gloednieuwe Jeddah Corniche Circuit. In de onderstaande video vertellen we je alles wat je moet weten over het nieuwe Formule 1-circuit.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Saoedi-Arabië, direct vanaf het Jeddah Corniche Circuit.

16 reacties

x
Red Bull sluit deal met Mercedes en kaapt motorkopstuk definitief weg