Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen verklaart teleurgestelde opmerkingen: "Dit kan niet in gevecht met Ferrari"

Max Verstappen moet de Grand Prix van Miami vanaf de derde plek aanvangen, maar volgens de Nederlander had het er heel anders uit kunnen zien als hij zijn weekend niet zo wisselvallig was begonnen.

Verstappen Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Na een vrijdag vol problemen, onderbrekingen en ongetwijfeld gevloek moest Max Verstappen in Miami aan de bak tijdens de derde vrije training en de kwalificatie. Hij had namelijk al een grote achterstand op zijn concurrentie, omdat hij slechts een handvol ronden had kunnen rijden tijdens de eerste twee trainingen.

Normaal is dat al kostbaar, maar dit weekend in Florida nog net wat meer dan normaal, zo legt hij uit in gesprek met onder meer RacingNews365.

"Ik heb op vrijdag slechts een vijftal ronden kunnen rijden. Dat kan je op een circuit als deze, een nieuw circuit, een stratencircuit, niet veroorloven. Het is van groot belang dat je ronden rijdt, de auto begrijpt en in een ritme komt."

"Op een normaal circuit is het nog vrij makkelijk om in een ritme te komen", vervolgt de regerend wereldkampioen. "Maar op een stratencircuit is dit veel en veel moeilijker. Wat dat betreft hebben we dus gefaald."

Ferrari te sterk

Volgens Verstappen kan Red Bull in deze felle en spannende strijd met Ferrari niet zulke fouten maken, want daar ondervind je later de gevolgen van. De poleposition voor Leclerc noemt hij dan ook als voorbeeld.

"Over het algemeen hebben we als team ervaring genoeg om veel van het verloren terrein goed te maken, maar als je in gevecht bent, zeker met zo'n sterk team (als Ferrari, red.), dan kan je je dit niet veroorloven."

De pole had er misschien zelfs ingezeten. Het verschil naar Leclerc, zo'n 0,2 seconde, was in ieder geval kleiner geweest bij een beter verloop van de vrijdag.

"Natuurlijk kwamen we uiteindelijk toch nog dicht in de buurt, maar ik denk dat we het tijdens de kwalificatie veel beter hadden kunnen doen als we een vrijdag met minder problemen hadden gehad", aldus de Limburger.

De punten worden echter pas op zondag verdeeld. Om 21:30 uur Nederlandse tijd opent Verstappen vanaf de derde startplek de jacht op Ferrari.

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Miami 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x