Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen verklaart waarom hij dit jaar steeds sneller en sneller wordt

Max Verstappen blikt terug op het afgelopen raceweekend en de afgelopen maanden in de Formule 1. Hij voelt zich steeds beter thuis in zijn Red Bull-bolide. Hij legt uit hoe dat kan en waarom alles afgelopen zondag op Spa-Francorchamps tot een hoogtepunt kwam.

XPB 1164803 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen kan met een gerust hart afreizen naar Zandvoort, waar dit weekend de Nederlandse Grand Prix op het programma staat. Afgelopen weekend won hij namelijk op dominante wijze de GP van België. Toch verwacht hij een pittiger weekend in eigen land.

"Ik denk dat het hier dichter op elkaar zal zitten. Spa was geweldig voor ons en beter dan verwacht. Het lag gewoon aan de auto in de combinatie met de lay-out van het circuit. Die paste namelijk heel goed bij onze bolide", zo vertelt hij aan onder andere RacingNews365 voorafgaand aan het Grand Prix-weekend.

"Hier in Zandvoort maak je natuurlijk veel gebruik van downforce, is de lay-out weer helemaal anders en zijn er minder rechte stukken. Dus ja, het wordt interessant! Als we onze set-up in orde weten te krijgen, dan zal de auto weer heel snel zijn. Het is alleen een vraagteken hoe snel we zullen zijn ten opzichte van de rest."

Red Bull-bolide wordt beter

Aan het begin van het Formule 1-seizoen was Verstappen niet altijd even blij met zijn RB18, maar inmiddels lijkt hij zich thuis te voelen in zijn Red Bull-bolide. Verstappen legt uit wat er de afgelopen maanden achter de schermen is gedaan.

"We blijven proberen om de balans en het gevoel in de auto te verbeteren. Het is een vrij efficiënte auto en we zijn goed op de rechte stukken. Op sommige circuits gaan we beter dan op andere circuits, maar ik denk dat Spa als circuit het beste paste bij onze bolide."

"Met alle updates die we door het jaar heen hebben gehad, hebben we de auto in een beter window gekregen en voelt de auto veel fijner om in te rijden. We begonnen het seizoen met een hele dikke auto en we moesten even wachten tot dat beter werd. Dat hielp aan het begin niet, maar langzaam wisten we die situatie te verbeteren."

Spa was misschien wel een beetje een uitschieter, moet Verstappen toegeven. "Ook de nieuwe regels begrepen we over het algemeen steeds beter en beter, waardoor we een steeds betere set-up wisten te vinden. Daardoor zie je dat de auto beetje bij beetje wat verandert. Spa was gewoon een heel goed weekend, vanaf de eerste ronde. Dat is de eerste keer in vijf jaar dat de auto gewoon meteen spot on was."

Ferrari slechter?

Daar waar Ferrari in de eerste races van het jaar heel veel tegenstand gaf, lijkt dat steeds minder te worden. Vorig jaar had Verstappen het hele jaar lang last van Mercedes. Waarom lukt het nu Ferrari niet? Verstappen denkt er het zijne van.

"Het is lastig om dit jaar met vorig jaar te vergelijken, want de auto's zijn compleet anders. Sommige races gingen beter voor Ferrari dan andere races, maar we leren allemaal van onze fouten toch? Dat is het belangrijkste, en ja, tijdens sommige races hebben wij weten te profiteren van wat foutjes of uitvalbeurten."

"We hebben zelf echter ook onze problemen gehad. Er zijn nog veel races te gaan waar er dingen fout kunnen gaan, ook voor ons. We moeten gefocust zijn en ervoor zorgen dat we geen fouten maken en dat zullen we tot aan het einde van het jaar ook doen", aldus de regerend kampioen.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zijn van een andere planeet

Wat zagen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk Red Bull en Verstappen zoveel beter doen dan de rest? Wat ging er bijvoorbeeld (weer?) allemaal mis bij Ferrari?

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend