Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen verlaat kwalificatie Rusland voortijdig: "Wel jammer"

Max Verstappen gaf er na Q1 in de kwalificatie in Rusland al de brui aan. Een tactische keuze van het team, omdat de Nederlander morgen achteraan moet starten.

In het eerste deel van de kwalificatie noteerde Verstappen een prima derde tijd. Met het neerzetten van een tijd binnen de 107% van de poleposition verzekerde de Nederlander zichzelf van een startpositie morgen. Voor aanvang van de kwalificatie was al duidelijk dat dit een achttiende startpositie is. "Het is natuurlijk wel jammer want het neemt de spanning van de kwalificatie weg", blikt Verstappen terug bij Ziggo Sport. Het enige duel dat er nog toe deed was om teamgenoot Ricciardo te verslaan, hetgeen wederom lukte.

"Je wil altijd je teamgenoot verslaan. De eerste ronde lag ik wat te slapen, maar toen ik zag dat Daniel sneller was moest ik nog even een rondje extra rijden", lacht de Nederlander. Over zijn RB14 was Verstappen prima te spreken: "De auto had vanmorgen heel veel overstuur, vandaar dat ik diverse malen buiten de baan kwam. Tijdens de kwalificatie was de auto gewoon goed. In mijn laatste rondje spinde Sirotkin voor me en daar moest ik nog even omheen."

Over de tactiek voor de race mocht de Red Bull-coureur weinig prijsgeven, maar wel dat hij niet start op de hypersoft band: "Dat is niet onze tactiek. Wat het wel is? Dat ga je morgen wel zien." Door niet deel te nemen aan Q2 heeft Red Bull nu een vrije bandenkeuze, wat een tactisch voordeel op kan leveren tijdens de race.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'