Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen verlaat Saoedi-Arabië met fors aantal strafpunten

Max Verstappen werd door de wedstrijdleiding voor twee incidenten bestraft in Jeddah. Het leverde hem in totaal 15 seconden tijdstraf op, maar ook nog eens een sloot strafpunten.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Max Verstappen verdedigde op de limiet en soms ging hij daar overheen in pogingen om Lewis Hamilton achter zich te houden of een positie te winnen. Althans, dat is het oordeel van de wedstrijdleiding in Saoedi-Arabië.

Verstappen ontving een tijdstraf van vijf seconden voor zijn inhaalactie in bocht 1, waarbij hij de baan verliet en zo voordeel behaalde. De Nederlander passeerde Lewis Hamilton en gaf die positie volgens de wedstrijdleiding te laat terug. Het leverde hem ook een strafpunt op zijn licentie op.

Op het rechte stuk ging Verstappen van zijn gas om Hamilton voor te laten. De Mercedes-coureur was verrast en reed achterop de Red Bull. Beide coureurs konden zonder serieuze schade hun weg vervolgen. Het leverde Verstappen na de race nog een tijdstraf van 10 seconden op én nog eens twee strafpunten.

Verstappen heeft momenteel zeven strafpunten op zijn licentie. Bij twaalf strafpunten wordt een coureur automatisch een race geschorst. De strafpunten vervallen twaalf maanden na het moment dat ze toegekend werden.

Het team rond Max Verstappen

Je doet het niet alleen in de Formule 1 en dat weet ook Max Verstappen. In deze video laat RacingNews365 het team rond Max Verstappen zien.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Saoedi-Arabië, direct vanaf het Jeddah Corniche Circuit.

56 reacties

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche