Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen grijpt naast prestigieuze BBC-sportprijs

Het is Max Verstappen niet gelukt om zijn succesvolle seizoen af te sluiten met nóg een trofee.

Verstappen Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Drievoudig Formule 1-wereldkampioen Max Verstappen werd verslagen door Erling Haaland voor de 'BBC World Sports Star of the Year'-award. De Nederlander won 19 van de 22 Grands Prix en vier van de zes sprintraces in 2023, terwijl hij naar een derde wereldkampioenschap reed en daarbij talloze records wist te verbreken. Hieronder bevond zich het record van de meeste kampioenschapspunten (575), het hoogste winstpercentage (86,4%) en werd hij de eerste coureur die meer dan 1.000 ronden aan de leiding reed in een seizoen.

Sports Star of the Year

De Nederlander was voor de tweede keer genomineerd voor 'World Sports Star of the Year' bij de BBC Sports Personality Awards, nadat hij in 2022 Lionel Messi misliep nadat hij met Argentinië de wereldbeker had gewonnen. Manchester City-spits Haaland scoorde echter 52 doelpunten in alle competities in zijn debuutseizoen in het Engelse voetbal toen het team de treble won.

Haaland brak het record voor meeste doelpunten in een Premier League-seizoen met 36 in slechts 35 wedstrijden, terwijl ze ook de FA Cup en Champions League wonnen.

De andere genomineerden waren voetbalster Aitana BonmatI, turnster Simone Biles, tennisgrootheid Novak Djokovic en de Zuid-Afrikaanse Rugby World Cup winnende aanvoerder Siya Kolisi. De Red Bull-coureur had de derde F1-kampioen kunnen worden die de prijs in ontvangst had kunnen nemen. Niki Lauda won in 1977 en Sebastian Vettel in 2013.

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen