© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen verliest zege in Brazilië na domme actie achterblijver Ocon

11 nov. 2018 19:40 Ruud Dimmers 7 reacties
Max Verstappen leek op weg naar de overwinning in de Braziliaanse Grand Prix, tot achterblijver Esteban Ocon hem ramde in de eerst bocht. Als gevolg hiervan finishte de Nederlander 'slechts' als tweede.

Vanaf een vijfde positie begon Max Verstappen aan de Grand Prix van Brazilië. De Nederlander pakte heel even de vierde plaats van Kimi Raikkonen, maar moest de Ferrari weer voor zich dulden na het eerste rechte stuk. Aan het einde van de tweede ronde sloeg Verstappen zijn slag en pakte de Fin aan het einde van het rechte stuk.

Ferrari was als enige van de topteams op de soft band gestart. Verstappen en de beide Mercedessen kozen voor de supersoft band. Met een fraaie actie passeerde de Red Bull-coureur ook Sebastian Vettel. Het gaatje naar Bottas werd ook gedicht, maar ondanks DRS liep de Mercedes harder op het rechte stuk.

Bij het ingaan van ronde 10 sloeg Verstappen wederom toe aan het einde van het rechte stuk om de tweede plaats te pakken achter Hamilton. De Mercedes vrat net als in Mexico de banden op, waardoor Hamilton en Bottas al vroeg hun eerste stop moesten maken. Hierdoor pakte Verstappen de leiding in de race met een seconde of acht voorsprong op Raikkonen.

Door een stop van Raikkonen in ronde 31 gingen de beide Red Bulls aan de leiding van de race, waarbij de voorsprong van Verstappen op Raikkonen elf seconden bedroeg. Na 35 rondjes was het ook voor de Nederlander tijd om te wisselen, maar in tegenstelling tot de concurrentie koos Verstappen voor de soft band.

Hamilton, onderweg op de medium band, heroverde zo de leiding in de race, maar het gaatje naar Verstappen was zo gedicht. In ronde 40 sloeg de Nederlander weer terug en heroverde zo de leiding in de race, om vervolgens weg te lopen bij Hamilton.

Voor Verstappen leek er geen vuiltje aan de lucht, tot het moment waarop Esteban Ocon zichzelf van een ronde achterstand probeerde te ontdoen. De Fransman was net gestopt en ramde de Red Bull in de eerste bochtencombinatie van de baan. Gelukkig kon Verstappen zijn weg vervolgen, maar viel door de dwaze actie terug naar de tweede plaats. De banden hadden daarbij een flinke optater gekregen en de vloer van de RB14 was beschadigd.

In het restant van de race wist Verstappen nog wel iets dichterbij te komen aan Hamilton, maar een gevecht om de zege ontstond er niet meer. Ocon werd door de wedstrijdleiding bestraft met een stop-and-go penalty van 10 seconden, maar daar zal een woedende Verstappen geen boodschap aan hebben.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen