© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen: "Verliezen hier al meer dan een seconde per ronde door de motor"

05 okt. 2018 23:34 Ruud Dimmers 2 reacties
De vrije trainingen verliepen voor Max Verstappen alles behalve vlekkeloos. Tijdens de training liet de Nederlander zijn ongenoegen duidelijk blijken over de het weggedrag van de RB14.

"Ik was helemaal niet blij. Heb geen een ronde gehad waarin ik lekker in de auto zat en dat is hier in Suzuka wel belangrijk."

Verstappen reed de training met een oude motor, maar baalt van het verschil in vermogen en het tijdsverlies op de rechte stukken. "In de bochten ziet het er wel prima uit, maar als je al 1,2 seconde tekort komt op het rechte stuk dan gaat het hem niet worden", klinkt het nuchter voor de camera van Ziggo Sport.

Zaterdag ligt er de krachtigere Spec-C achterin de Red Bull, dat moet enkele tienden tijdwinst opleveren. "Ik reed met een hele oude Spec-B die eigenlijk al afschreven was, maar die bleef het nog net doen", lacht Verstappen. "We hebben nog een nieuwe B die we in Rusland erin hebben geschroefd en wisselen voor de rest van het weekend naar de C, waarmee Daniel al de hele dag reed."

Wonderen verwacht Verstappen niet tijdens de kwalificatie voor de GP van Japan. "We zitten wel dicht bij Ferrari, maar kwalificatie schroeven ze hun motor en winnen ze weer wat. Mercedes is wel heel sterk hier."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen