Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen verrast door eigen dominantie: "Maar maakte dit al eerder mee"

Max Verstappen heeft met de zege in Italië nu vijf F1-overwinningen op rij veroverd. De Nederlander heeft een gigantische voorsprong in het wereldkampioenschap en er kan rustig gesteld worden dat hij het seizoen domineert. Dankbaar is hij er zeker voor en slechts één keer eerder in zijn carrière zag hij net zo een dominante reeks.

SI202209110374 hires jpeg 24bit rgb
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen won tot nu toe elf van de zestien Formule 1-races in 2022. In Italië pakte hij zijn vijfde zege op rij, waardoor hij een gigantische 116 WK-punten voor staat op de nummer twee in het kampioenschap, Charles Leclerc. De overwinning in Monza was niet vanzelfsprekend. Vanaf de zevende plaats moest hij een inhaalrace rijden.

Dit ging beter dan verwacht. Na slechts één ronde lag hij al op podiumkoers. "Natuurlijk hielp die geweldige eerste ronde en kon ik snel voorbij aan de eerste auto's voordat er een DRS-trein bij kwam kijken", zegt hij tegen onder meer RacingNews365, terugblikkend op de race. "Vanaf daar voelden de banden goed aan en kon ik de eerste stint verlengen. Ook de mediums voelden goed aan: alles pakte goed uit.'

Verstappen geeft toe verrast te zijn. Hij wist dat hij een kans had op de overwinning, maar dat hij zó snel door het veld kon rijden had hij niet verwacht. "Je weet natuurlijk nooit wat er gaat gebeuren voor bocht 1, maar het ging allemaal wel erg goed voor mij", zegt hij tevreden.

De succesreeks van Verstappen

Met vijf overwinningen op rij en één hand op de wereldbeker gaat het ongekend goed voor Verstappen in 2022. Hij wil vooral Red Bull hiervoor bedanken. "Het is geweldig wat we nu meemaken met het hele team. We hebben een fantastisch jaar en het is belangrijk om daar van te genieten. We hebben voor verschillende uitdagingen gestaan op verschillende circuits en nu werkt de auto overal. We zijn erg tevreden!"

Gevraagd of Verstappen al eerder een dergelijke vorm van dominantie zag in zijn carrière, moet hij toegeven: "Ja, al eerder tijdens mijn laatste jaar in het karten. Het gevoel was toen echter heel anders. Op dat moment is je doel nog de Formule 1. Je geniet dan wel van alle resultaten, maar je weet ook dat er nog een lange weg is naar de F1. Het is dus net wat anders, maar dat laatste jaar in het karten was ook niet verkeerd, dat is zeker."

Ook interessant:

Verstappen deelde Ferrari definitieve KO uit op eigen bodem

De Formule 1 Grand Prix van Italië zal bij veel Nederlanders lange tijd in het geheugen geheugen gegrift staan. Zo ook bij Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk, die hun hoed niet afnemen voor één Nederlander, maar voor twee Nederlanders. Dit en veel meer in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Italië 2022 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

Viaplay
x
Tijdschema Afwijkend tijdschema Formule 1 GP Singapore 2022