Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2019

Verstappen verrast met derde plaats, pole Leclerc voor GP Oostenrijk

Max Verstappen start de Oostenrijkse Grand Prix vanaf de derde positie. De poleposition ging naar Charles Leclerc die samen met Lewis Hamilton plaatsneemt op de eerste startrij.

Verstappen Oostenrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Verrassend genoeg kozen de Ferrari’s er in het eerste deel van de kwalificatie al voor om de medium band te gebruiken. In tegenstelling tot Red Bull en Mercedes, die kozen voor de zachte band. Verstappen wist zichzelf probleemloos als te kwalificeren voor Q2 en klokte zelfs de snelste tijd met een 1.03,8, iets dat hem applaus opleverde van de Nederlandse fans op de tribune.

Lewis Hamilton hinderde Kimi Raikkonen en Daniil Kvyat kon ternauwernood de langzaam rijdende George Russell ontwijken. Beide incidenten worden na afloop van de kwalificatie verder onderzocht.

Afvallers in Q1: Sergio Perez, Lance Stroll, Daniil Kvyat, George Russell en Robert Kubica.

Het tweede deel van de kwalificatie stond in het teken van de bandenkeuze voor de Oostenrijkse Grand Prix. Verstappen en de Mercedessen kozen ervoor om de medium band te gebruiken, waarop ze zondag hun race starten. Ferrari koos verrassend voor de zachte band. Red Bull wilde geen risico nemen met Gasly en liet hem op de zachte band kwalificeren, zodat de Fransman ook door wist te dringen tot Q3.

Afvallers in Q2: Romain Grosjean, Nico Hulkenberg, Alexander Albon, Daniel Ricciardo en Carlos Sainz.

Uitslag Kwalificatie - Oostenrijk

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

In de allesbepalende Q3 stonden alle coureurs verplicht op de zachte band. Met de motoren op maximaal vermogen was het Charles Leclerc die naar de snelste tijd ging met een 1.03,2. Het gat naar nummer twee Bottas bedroeg liefst drie tienden en Verstappen gaf zes tienden toe op de derde plaats.

Voor Sebastian Vettel zat de kwalificatie er al op. De Ferrari-coureur kwam door technische problemen niet in actie in het laatste deel van de kwalificatie en start zondag als negende.

Met een ultieme poging probeerden de coureurs in de slotseconden van de kwalificatie hun tijd nog te verbeteren. Hamilton wist van de vierde positie nog op te klimmen naar de tweede en Verstappen verbeterde zichzelf naar de derde plaats, zijn beste startplaats van dit seizoen.

Voorspel en win

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de Grand Prix van Oostenrijk 2019?

Speel mee en win een van de twee gesigneerde Max Verstappen caps!

Speel mee

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Toekomst Newey's manager hint op zijn volgende stap na Red Bull-vertrek