Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen verrast na poleposition: "Dit had ik niet verwacht"

Max Verstappen is het F1-seizoen 2023 uitstekend begonnen. De Nederlander kwalificeerde zich in Bahrein als snelste en start de Grand Prix vanaf pole position. Dat had hij eigenlijk niet verwacht.

Het kwam Max Verstappen niet aanwaaien op het Bahrain International Circuit, waar hij lange tijd grote tegenstand had van de Ferrari's, Aston Martins en Mercedessen. In Q3 voerde de Nederlander het tempo nog verder op en op deze versnelling had de concurrentie geen antwoord. Verstappen troefde teamgenoot Sergio Perez af en de beide Red Bulls werden gevolgd door de Ferrari's van Charles Leclerc en Carlos Sainz. De Nederlander blikt na afloop tevreden terug. "Ik hoop dat mijn vader heeft gekeken! Daar ben ik best zeker van", zo doelt hij op Jos, die vandaag 51 kaarsjes uitblaast. "Het was een beetje een zwaar begin van het weekend op vrijdag en vandaag. Ik wist mijn ritme niet echt te vinden, maar in de kwalificatie kwam alles gelukkig samen. Ik ben heel blij met de pole, ook voor het hele team. Om meteen weer zo'n sterke auto te hebben, ook met Sergio op P2, is geweldig. Ik kijk uit naar de zondag!"

Positief verrast

Met zijn tijd onder de 1.30 was hij ruimschoots sneller dan een jaar geleden in de kwalificatie, terwijl de regels wat zijn aangepast en de auto's daar op papier langzamer van zijn geworden. Verstappen weet daar wel een uitleg voor te geven. "Vergeleken met vorig jaar weet iedereen iets beter wat ze aan het doen zijn met de auto. Daarom starten we natuurlijk beter en competitiever dan vorig jaar. De veranderingen hebben de auto wel wat afgeremd, maar alsnog gaan we sneller. Dat is goed om te zien. Door het jaar heen zal je zien dat iedereen zijn performance verder weten te verbeteren, maar dat is het mooie aan Formule 1." Als hij tot slot gevraagd wordt of hij de pole had verwacht, geeft Verstappen toe van niet. "Ik ben eigenlijk positief verrast om op poleposition te staan, nadat ik het zo lastig had in de trainingen. Dus dat is positief. Onze raceauto is normaal gezien beter", zo boezemt hij de concurrentie alvast wat angst in.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"