Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen verrast zichzelf tijdens kwalificatie GP Canada: "Geen goede opbouw gehad"

Max Verstappen greep op bizarre wijze naast poleposition in Canada. Zijn tijd was precies even snel als die van George Russell, maar omdat Verstappen hem later op de klokken zette, ging de Mercedes-coureur er met poleposition vandoor. Verstappen kan leven met de tweede plaats.

Verstappen Q Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen eindigde op de tweede plaats tijdens een knotsgekke kwalificatie in Canada. De Nederlander reed precies dezelfde tijd als George Russell, maar moest poleposition toch aan de Brit laten. Verstappen reed zijn tijd nu eenmaal later en kan na afloop wel leven met P2.

"Het is wat het is", lacht Verstappen. "Ik denk dat we over het algemeen een goede kwalificatie hebben afgewerkt. Het hele weekend was vrij tricky, dus ik neem genoegen met P2. Dat had ik overigens ook voor de kwalificatie al gedaan. Het was erg close aan het einde, dus dat maakt het ook leuk voor de race."

Verstappen wil geen vergelijking maken met Monaco. "Ik voelde me goed in Monaco, maar dat was gewoon niet onze baan. Dit weekend hadden we weer geen goede opbouw naar de kwalificatie. Het wordt een interessante race met de banden, vooral hoe ze het gaan houden met het weer. Soms regent het en dan weer niet. Hopelijk wordt het mooie race. Ik ben er niet zo gestresst over."

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training