Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen vertolkt veelbesproken hoofdrol in tweeluik GP Saoedi-Arabië

De Grand Prix van Saoedi-Arabië is één van de jongste GP's op de Formule 1-kalender. Slechts twee edities werden er verreden en tot twee keer toe vertolkte Max Verstappen een hoofdrol.

Wie herinnert zich niet de kei-, keiharde strijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton in de staart van het 2021-kampioenschap (zie video hieronder). Beide coureurs geven geen duimbreed toe en volgens de lezing van Hamilton (en later ook die van de stewards) geeft Verstappen hem zelfs een braketest, mét schade tot gevolg. Het volgt allemaal op een kwalificatie waarin Verstappen beslag legt op de derde plaats. Een dag later wordt duidelijk dat Verstappen snel naar voren wil. Hij gebruikt iedere meter en in de chicanes ook vaak teveel meters, waardoor hij meerdere keren gesommeerd wordt een plek terug te geven. Dat doet hij op enig moment op één van de gebogen snelle stukken van het circuit. Hij remt af, Hamilton remt met hem af, maar alsnog rijdt Hamilton achterop de RB16B. Dat moment blijft tijdens de race nog onbestraft, maar Verstappen krijgt wél 5 seconden aan de broek voor het afsnijden van de chicane, met tijdwinst op de baan tot gevolg. In plaats van dat hij 5 seconden weg rijdt bij Hamilton komt de Brit hem echter voorbij, waardoor de zege voor Hamilton is. Uiteindelijk krijgt Verstappen nog tien seconden aan zijn broek als de stewards na de race toch besluiten dat Verstappen schuldig was aan de crash. Het maakt dat het tweetal met een gelijkstand afeist naar Abu Dhabi. Over memorabele races gesproken...

Opnieuw spektakel, deze keer met Leclerc

De volgende editie van de GP van Saoedi-Arabië wordt slechts 112 dagen later verreden. De race werd op de F1-kalender naar voren gehaald. Echter, de auto's zijn in de winter volledig op de schop gegaan en daarmee ook het beeld van 2021. Weg is Lewis Hamilton, maar Verstappen moet er door de komst van Charles Leclerc aan de kop van het veld toch flink aan trekken. In de kwalificatie weet Verstappen nog niet het maximale te halen uit zijn te zware Red Bull RB19. Het maakt dat hij niet verder komt dan de vierde startplaats. Het tempo en de durf van Verstappen tussen de onoverzichtelijke muren zijn desondanks volop aanwezig en na een heerlijk duel in Bahrein volgt nu een heerlijk duel in Djedda. Wie dat duel in zijn voordeel beslecht? Je ziet het in het video onder de afbeelding, al kunnen we ons niet voorstellen dat dat niet meer op de netvlies staat.

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"