Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen vertrouwt volledig op Red Bull: "Boeit me niet hoe de auto eruitziet"

Max Verstappen was zeer tevreden na de testdagen in Bahrein. De Nederlander stelt dat hij nooit aan Red Bull en het concept van de RB20 heeft getwijfeld.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Zodra Max Verstappen het Bahrain International Circuit woensdag betrad, was hij snel. De drievoudig wereldkampioen liet een daverende indruk achter en kan met veel vertrouwen aan het Grand Prix-weekend in Bahrein gaan beginnen. Het radicale concept van de RB20 lijkt te werken. Verstappen stelt tegenover onder meer RacingNews365 dat hij nooit aan de keuzes van het team heeft getwijfeld.

"Ik vertrouw het team om eerlijk te zijn, dat ze de juiste beslissingen nemen als het om de richting van de auto gaat", vertelt Verstappen. ""Ik zag eind vorig jaar al hoe de bolide er op de tekeningen uit zag, maar het boeit me natuurlijk niet hoe de auto eruitziet, als hij maar snel is. Je hebt ook door welke vorm de auto heeft wanneer je hem voor het eerst volledig opgebouwd ziet. Ik ga in de auto zitten, rijd naar buiten en voel vrij snel of hij normaal aanvoelt. "

Verregende filmdag

Verstappen voelde wel pas in Bahrein dat het goed zat. De filmdag op Silverstone viel letterlijk in het water, waardoor de eerste indrukken nog niet zo duidelijk waren. "Tijdens onze filmdag was het circuit heel nat, dus dan weet je eigenlijk nog niets. Maar zodra ik hier in Bahrein instapte, voelde het vrij normaal aan."

Dat betekent niet dat Verstappen meteen de limieten opzoekt. "We beginnen met een paar aerodynamische tests en ronden voor gewenning. Het is niet zo dat je de pitstraat verlaat en gelijk op de limiet rijdt. Je bouwt geleidelijk op, maar alles voelde redelijk normaal aan. Het kwam overeen met de simulator."

De 26-jarige Nederlander heeft daarom het volste vertrouwen in het Red Bull-concept. "De auto ziet er een beetje anders uit, maar het is de richting die het team heeft gekozen. Ik geloof dat het de beste richting is voor dit seizoen als zij dat zeggen. Van mijn kant is het nu alleen belangrijk om feedback te geven over de balans van de auto en wat ik denk dat er verbeterd kan worden. Maar dat is een doorlopend proces."

Formule 1 wintertest Bahrein 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China