Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix België 2024

Verstappen veruit de snelste in verregende laatste training GP België

Max Verstappen is de snelste man tijdens de laatste vrije training voor de Grand Prix van België. De sessie stond vooral in het teken van de regen, terwijl Lance Stroll de controle over zijn Aston Martin verloor en zo een crash veroorzaakte.

Verstappen FP3 Belgium wet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In tegenstelling tot wat je normaal ziet in een derde vrije training, was het in België wel gelijk druk op de baan. De reden? De vele regenval op het iconische circuit van Spa-Francorchamps. Max Verstappen vatte gelijk de koe bij de horens en zette de eerste tijd op de natte baan neer.

De concurrentie kwam daar duidelijk niet aan, want Oscar Piastri moest in zijn rondje maar liefst 1.7 seconde toegeven op de Nederlander. Verstappen ging vervolgens nog maar eens een klap sneller en noteerde een 2:01.5. De omstandigheden veranderden echter per minuut op de ruim zeven kilometer lange baan in de Ardennen.

Lando Norris en Yuki Tsunoda gingen al even buiten de baan. Lance Stroll veroorzaakte een rode vlag, omdat de achterkant van de Aston Martin uitstapte. Stroll verloor zo de controle over zijn auto in Eau Rouge. De Canadees maakte een 360 en plantte zijn auto in de muur, waarbij er vooral veel schade was aan de linkervoorkant van de auto van Stroll.

Uitslag Derde vrije training - België

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Opnieuw rode vlag

Nadat de rode vlag werd opgeheven, bleven alle coureurs in de pits staan. De regen kwam namelijk met bakken naar beneden op Spa-Francorchamps. In totaal zetten 17 coureurs een tijd neer. George Russell, Carlos Sainz en Kevin Magnussen kwamen namelijk niet tot een tijd.

Uiteindelijk werd er met een klein halfuur opnieuw een rode vlag gezwaaid, omdat de omstandigheden verder verslechterden in de Ardennen. De regen bleef namelijk maar naar beneden komen. Met nog twee minuten op de klok werd de rode vlag opgeheven, om de coureurs nog de kans te geven om een proefstart te maken.

Verstappen was de snelste tijdens de derde sessie op de intermediates met een marge van een kleine anderhalve seconde op Piastri. Pierre Gasly zette zijn Alpine op de derde positie neer, Lando Norris kwam tot de vierde tijd.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'