Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen verwacht concurrentie in Hongarije: "Daarin zijn we niet de allerbeste"

Red Bull en vooral Max Verstappen zijn favoriet voor de zege in Hongarije, maar de Nederlander tempert de verwachtingen ondanks een update. Volgens de WK-leider kan er wel eens concurrentie komen in de elfde ronde van het Formule 1-kampioenschap.

Na tien overwinningen voor Red Bull dit Formule 1-seizoen is het Oostenrijkse topteam logischerwijs de favoriet voor de zege in Hongarije - en dat al zonder de relatief grote upgrade voor de bolides van Max Verstappen en Sergio Perez. Toch wordt er volgens de Nederlander en huidige leider in het kampioenschap concurrentie verwacht op de Hungaroring. Eerder was het circuit nabij Boedapest een van Red Bulls sterke banen om de dominantie van Mercedes te doorbreken, maar met de nieuwe generatie F1-bolides ligt dat volgens Verstappen net even anders. Op de mediadag in Hongarije legt hij aan een selecte groep Nederlandse pers, waaronder RacingNews365 , uit waarom. "Ik denk gewoon door hoe onze auto is, de karakteristieken. We zijn qua downforce niet de allerbeste", zegt hij, vooruitblikkend op het circuit dat ook wel 'Monaco zonder muren' wordt genoemd. "Maar over het algemeen hoeven niet alle circuits het beste tot ons recht te komen. Alleen hier heb je een auto nodig met de meeste downforce. De langzame bochten zijn tot nu toe niet altijd het beste punt geweest van ons, maar we gaan het zien."

Concurrentie voor Red Bull

Verstappen verwacht geen makkelijke zege op de Hungaroring, maar wie precies de grootste concurrent wordt, kan hij nog niet zeggen. McLaren zal waarschijnlijk niet zo sterk zijn als in Groot-Brittannië, zo verwacht de Limburger. "Ik denk dat ze het iets moeilijker krijgen dan in Silverstone, maar op dit moment is het elk weekend een ander team geweest (als concurrent, red.), dus ik weet het zelf ook niet." Het nieuwe kwalificatieformat met verplichte bandenkeuzes helpt in ieder geval wel voor Red Bull en de overige topteams. "Hard, medium, soft... ik denk dat het iets meer in de kaart speelt van de betere teams. Je krijgt dan de hards en de mediums iets sneller aan het werk", aldus Verstappen.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"