Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Verstappen verwacht geen start- of motorproblemen tijdens Italiaanse GP

Max Verstappen kende in de afgelopen races een aantal slechte starts, maar verwacht dat het euvel verholpen is voor de Italiaanse Grand Prix van vanmiddag.

Verstappen 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Content Pool

Bij de Grands Prix van Oostenrijk, Duitsland en België verloor Max Verstappen veel posities bij de start. Een probleem met de Honda-motor zorgde ervoor dat de Nederlander frequent slecht wegkwam. Een herhaling hiervan verwacht de Red Bull-coureur niet op het circuit van Monza.

"Ik heb een aantal proefstarts gedaan en dat ging goed. Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering, omdat je nooit een perfecte start hebt, maar het zag er goed uit", vertelt hij ten overstaan van RacingNews365.

Het motorprobleem waar de coureur mee kampte tijdens de kwalificatie zal naar verwachting geen invloed hebben op de race zelf. "We hebben geen schade aan de motor, maar het betreft een veiligheidsinstelling. Als je de motor in de kwalificatiestand zet dan gaat dat soms even niet goed en moet je de motor kalibreren. Als je maar een run doet gaat dat echter niet."

De zogeheten kwalificatie stand wordt tijdens de race niet of nauwelijks gebruikt, waardoor het probleem achterwege moet blijven: "Ik heb mijn long runs gedaan en die waren prima. We hebben dit motorprobleem ook nog nooit gehad tijdens de race."

Verstappen begint om 15:10 uur vanaf de negentiende positie aan de Italiaanse Grand Prix. Hem wacht een inhaalrace, met als doelstelling de vijfde plaats.

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de Grand Prix van Italië 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Italië 2019 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"