© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen verwacht geen stunt: “Er moet iets gebeuren wil ik podium halen”

26 aug. 2018 08:40 René Oudman 1 reacties
Startplaats zeven is niet de uitgangspositie waarop Max Verstappen had gehoopt, maar na een mislukte kwalificatie moet de Nederlander het doen met een plek op de vierde startrij. Een podiumplaats en zeker een overwinning lijken niet tot de mogelijkheden te behoren en dat beseft de Red Bull-rijder zich maar al te goed. “Er moet iets gaan gebeuren in de race als ik op het podium wil eindigen.”

Spa en Verstappen: het lijkt de afgelopen jaren, ondanks de massale steun van tienduizenden Nederlanders, geen gelukkige combinatie. In 2016 greep de destijds 18-jarige Nederlander zijn eerste frontrow-start in België, om tijdens de wedstrijd zelf al na enkele honderden meters geen kans meer te maken op een mooi resultaat. De Red Bull van Verstappen kwam in de problemen waardoor er na het openingsrondje een pitstop moest worden gemaakt.

Het verhaal van vorig jaar is bekend: de inferieure Red Bull RB13 was niet opgewassen tegen het geweld van Ferrari en Mercedes en tot overmaat van ramp besloot de Renault-motor het na luttele rondjes te begeven. Verstappen wil graag beter voor eigen publiek, maar weet dat de Belgische Grand Prix van 2018 waarschijnlijk alleen in zijn dromen zal worden gewonnen door hemzelf.

Of de strategie moet worden veranderd na de kwalificatie waarin hij niet verder kwam dan P7? “Ik moet meer inhalen”, glimlacht de Nederlander, die van een aantal mannen die voor hem staan denkt te weten ze te kunnen pakken. “Zeker die Force India’s en de Haas”, klinkt Verstappen overtuigd. “Ze mogen dan wel harder lopen op het rechte stuk, maar wij hebben een goede afstelling.”

Verstappen wil niet bij de pakken neerzitten, maar toont zich een realist. “Er moet iets gebeuren. Het wordt lastig, maar we gaan ons best doen”, besluit hij.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen