© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen verwacht weinig actie tijdens Grand Prix van Japan

04 okt. 2018 10:27 René Oudman 1 reacties
De Grand Prix van Rusland, die afgelopen weekend werd verreden op het Sochi Autodrom, werd opgeleukt doordat de wagens van Red Bull Racing vanuit het achterveld moesten komen. Vooral Max Verstappen, maar ook Daniel Ricciardo, reed een sterke inhaalrace.

Zodoende konden de Formule 1-liefhebbers toch nog een beetje genieten van inhaalacties, die voor de rest bijzonder spaarzaam waren. De 'Driver of the Day' van de Russische GP, Verstappen, verwacht dat het ook in Japan niet bijzonder spectaculair gaat worden wat betreft het inhalen.

"Aanvallen is niet echt mogelijk", laat Verstappen in de mediasessie voor Nederlandse pers weten op de donderdag voor de Grand Prix van Japan. "Dan wordt het dus treintje rijden in de race", concludeert de inmiddels 21-jarige Red Bull-coureur, die momenteel de vijfde plek in de stand om het wereldkampioenschap bezet.

Die vijfde plek is volgens Verstappen ook het uitgangspunt voor de race van zondag. "De vijfde plaats is reëel. Ik ben bang dat we in de kwalificatie snelheid tekort komen", wijst de Nederlander naar de waarschijnlijke mogelijkheid dat de Ferrari's en de Mercedessen voor hem plaatsnemen op de startopstelling.

Verstappen eindigde in elk van de drie keren dat hij deelnam aan de Japanse Grand Prix in de punten, tweemaal finishte hij zelfs op een podiumpositie. In 2015 werd Verstappen, destijds nog in een Toro Rosso, negende voor teammaat Carlos Sainz. In zowel 2016 als '17 reed de Nederlander als tweede over de eindstreep.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen