Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Verstappen verwikkeld in kat-en-muisspel: "Duidelijke strijd met McLaren"

Max Verstappen won in Brazilië voor de zeventiende keer dit seizoen een Grand Prix. Was het wederom het een zogeheten walk-in-the-park? Dat zeker niet, stelt teambaas Christian Horner, die de hete adem van McLaren in zijn nek voelde.

XPB 1251426 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Waar Red Bull begin dit seizoen soms met meer dan twintig seconden voorsprong won op de nummer twee, was dat de afgelopen races andere koek. In Qatar finishte Oscar Piastri binnen vijf seconden van Max Verstappen, In Texas kwam Lewis Hamilton akelig dichtbij de Nederlander en in Brazilië kon Lando Norris de eerste plaats kortstondig ruiken gedurende de beginfase van de race. Alleen in Mexico won Verstappen met een flinke voorsprong (+ veertien seconden).

Red Bull-teambaas Christian Horner beaamt na afloop van de Grand Prix van Brazilië dat Red Bull en Verstappen de overwinning niet cadeau kregen. Op de vraag of Verstappen 'echt moest racen' voor de zege, antwoordt de Brit volmondig 'ja', tegenover onder andere RacingNews365.

"Het was duidelijk een race", vertelt Horner. "Lando had z'n beste setje banden bewaard voor de herstart. Zijn grootste kans om iets in te brengen tegen Max was nadat de lichten uitgingen. Ik was erg blij om te zien dat Max de leiding wist te behouden in de eerste ronde."

"Daarna werd het een kat-en-muisspel waarin het met name om banden management gaat", vervolgt Horner. "Je vertelt je coureur dat hij voorzichtig moet zijn met de banden, maar tegelijkertijd ook dat hij een gat moet trekken. Dat valt niet mee, want de slipstream is hier erg sterk. Maar net als zaterdag in de sprintrace deed Max het fantastisch. Hij trok een gat en we stopten in dezelfde ronde als Lando. Tijdens die pitstop vergrootten we het gat naar meer dan de vijf seconden. Hij had alles onder controle en aan het eind van het liedje was het dus allemaal redelijk vanzelfsprekend. Maar McLaren was de laatste races honderd procent onze grootste uitdager."

Horner tevreden na teleurstellend weekend in 2022

Al met al kijkt Horner positief terug op het verloop van het Braziliaanse Grand Prix-weekend, zeker gezien het feit dat Red Bull een jaar eerder niet meedeed om de winst in Sao Paulo. "Je moet blijven verbeteren op alle gebieden. Hoe we hier weggingen vorig jaar deed zeer. We hadden het gevoel dat we de set-up fout hadden. We hebben onze lessen geleerd en verbeterden ons. Uiteindelijk hadden we pole, wonnen we de Sprint en de Grand Prix en boekten we een goed resultaat met Checo", aldus de Brit.

Ook interessant:

In chaos zie je hoe goed Max Verstappen écht is

Hij was misschien wel de enige constante coureur, die met twee overwinningen naar huis ging. Juist als de chaos op z'n grootst is, weet je van één iemand dat hij sowieso het hoofd cool houdt: Max Verstappen.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Updates Dit is wat Red Bull veranderd heeft aan de RB20 van Verstappen