Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen verzucht: "Waarom beginnen we hier steeds weer over?"

Max Verstappen en Lewis Hamilton delen vanavond de eerste startrij voor de Formule 1 Grand Prix van de Verenigde Staten. Gevraagd hoe de beide coureurs die eerste bocht aanvliegen gezien hun verleden dit seizoen, kan de Red Bull-coureur een diepe zucht niet onderdrukken.

Als vanavond om 21:00 uur Nederlandse tijd de Grand Prix van de Verenigde Staten van start gaat, melden Max Verstappen en Lewis Hamilton zich zij aan zij op de eerste startrij. Het is misschien wel hét hoofdingrediënt voor een knaller van een race. Gevraagd of de titelrivalen in die eerst bocht een aangepast strijdplan volgen omdat ze elkaar eerder in het jaar meermaals hebben geraakt, antwoordt Verstappen geagiteerd. "We benaderen die eerste bocht als professionals, zoals altijd", begint de Red Bull-coureur ten overstaan van onder andere RacingNews365 in de persconferentie: "Ik snap werkelijk niet waarom dit steeds weer op moet worden gerakeld. Het is niet zo dat wij de enige coureurs zijn die met elkaar in botsing zijn gekomen."

Verstappen en Hamilton willen 'een goede race rijden'

"In deze sport gebeuren dit soort dingen, helaas. Maar we staan weer op de eerste startrij, iedereen verwacht een geweldige race te zien en dat geldt voor ons ook. We willen gewoon een hele goede race rijden." Lewis Hamilton antwoordt vervolgens op diezelfde vraag: "Ik hoop dat we bocht één goed doorkomen en van daaruit een goede race kunnen rijden. Ik denk niet dat de race bepaald gaat worden in de allereerste bocht."

Viaplay
x
LIVE Eerste vrije training Formule 1 GP China 2024