Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Frankrijk 2019

Verstappen vierde na eenzame race, Hamilton rijdt iedereen naar huis in GP Frankrijk

Lewis Hamilton heeft op zeer dominantie wijze zijn zesde Grand Prix van 2019 gewonnen. De Brit bleef teamgenoot Valtteri Bottas zeer ruim voor. Max Verstappen legde beslag op de vierde positie, na een eenzame race.

Hamilton bottas frankrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Een zilveren eerste startrij, gevolgd door Charles Leclerc en Max Verstappen leverde in de eerste ronde geen spektakel op, waarbij de complete top zes zijn positie wist te behouden. De beide Mercedessen namen daarna eenvoudig afstand van de rest van het veld, waarachter de gaten ontstonden richting Leclerc en Verstappen.

Sebastian Vettel wist in de openingsfase niet voorbij te komen aan de McLarens. Pas in de vijfde ronde werd Norris gepasseerd, waarna hij in ronde zeven op identieke wijze Sainz passeerde. Vooraan was de spanning al ver te zoeken, doordat Hamilton en Bottas na tien ronden al ruim zes seconden voorlagen op Leclerc.

De spaarzame gevechten op de baan waren veelal buiten de top tien te vinden, ware het niet dat Daniel Ricciardo aan het knokken was met Pierre Gasly. De Renault-coureur stoof na zijn pitstop voorbij aan de Red Bull.

Uitslag Race - Frankrijk

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Bij het ingaan van ronde 21 was Verstappen de eerste uit de top vijf die zijn stop maakte en wisselde naar de harde band. Dit voorbeeld werd direct gevolgd door Leclerc om zo te waken voor de undercut. Verrassingen leverde de pitstops niet op. Aan kop van het veld controleerde Mercedes en Hamilton de race, de Brit reed het hele veld op een hoop en teamgenoot Bottas wist nimmer in zijn buurt te komen.

Van een strijd om de derde positie was geen sprake. Verstappen kon niet dichterbij komen aan Leclerc en controleerde zijn vierde plaats, een plek waarop hij dit seizoen een abonnement heeft. Vettel maakte de top vijf compleet en blijft Verstappen voor in de WK-stand.

Teamgenoot Pierre Gasly stelde wederom zwaar teleur, na een mislukte kwalificatie. De Fransman startte als negende, maar werd als elfde afgevlagd. Met zijn zesde zege van het seizoen domineert Hamilton de strijd om de wereldtitel, waarin Verstappen de vierde plaats in handen heeft.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Max liep schade op door kamikazeactie Perez: "Hij remt 50 meter later!"