Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Verstappen vijfde, Ferrari domineert laatste training GP Canada

Het team van Ferrari liet in de derde vrije training een uitstekende indruk acht. Op het Circuit Gilles Villeneuve was Sebastian Vettel de snelste man. Max Verstappen noteerde een vijfde tijd.

Verstappen Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De Formule 1 bewees haar fans een slechte dienst tijdens de derde vrije training. Pas na twintig van de 60 minuten verschenen er voor het eerst auto's op het asfalt in een serieuze poging om een snelle tijd op de klokken te zetten. Daarbij namen de Ferrari's en Mercedes wederom het voortouw op de soft band. Max Verstappen liet van de favorieten het langst op zich wachten.

De Ferrari's doken als eerste de 1.11 in, met de beide Mercedessen op een halve seconde. Verstappen en Gasly werkten wederom een afwijkend programma af, door op de medium band hun eerste tijd neer te zetten. Dat resulteerde in de vijfde en zesde tussentijd.

Thuisrijder Lance Stroll kampte met een hydraulisch probleem en parkeerde zijn Racing Point-bolide met een rookpluim in de pitstraat.

Uitslag Derde vrije training - Canada

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

In het tweede deel van de derde training kwam Verstappen ook in actie op de soft band, die ook gebruikt gaat worden tijdens de kwalificatie. De Ferrari's versnelden en noteerden de eerste 1.10's van het weekend en waren daarmee een klap sneller dan concurrent Mercedes, waar Hamilton vier tienden toegaf op de derde plaats.

Verstappen stond de gehele training op de vijfde plaats. De Nederlander reed twee snelle sectoren in zijn vliegende ronde, maar gaf in de laatste sector flink toe. Zaterdagavond om 20:00 uur Nederlandse tijd begint de kwalificatie en wordt duidelijk of Mercedes verstoppertje speelde en of Verstappen een rol kan spelen in de strijd om de poleposition.

Voorspel en win

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de Grand Prix van Canada 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap.

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi