Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix België 2019

Verstappen vijfde, Hamilton crasht in derde training GP België

Lewis Hamilton kende een slechte generale voor de kwalificatie in België. De Brit crashte tijdens de laatste vrije training, die wederom gedomineerd werd door de Ferrari's. Max Verstappen klokte de vijfde tijd.

Verstappen België
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het duurt in de derde vrije training voor de Grand Prix van België even voordat de training goed en wel op gang komt. Het is Ferrari dat na een dik kwartier de wat snellere tijden begint te rijden, waar ieder ander zich op stuk mag bijten.

Met een 1.44,6 klokt Sebastian Vettel de snelste tijd van dat moment op de zachte band, gevolgd door teamgenoot Charles Leclerc. Het gat naar de snelste Mercedes bedraagt ruim een halve seconde, daar waar Max Verstappen het erg rustig aan doet. Hij test een setup met minder achtervleugel, om zo meer snelheid te winnen op de rechte stukken waar hij gisteren meer dan een seconde verloor.

Na zijn eerste run zocht de Nederlander de pitbox op om een gewijzigde voorvleugel te laten monteren. Bewijs dat Red Bull nog volop zoekende is naar de optimale afstelling van de RB15 op Spa-Francorchamps. Met nog een kwartier te gaan stond Verstappen slechts zevende op een achterstand van 1,6 seconde.

Uitslag Derde vrije training - België

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

De sessie werd opgeschrikt door een harde crash van Lewis Hamilton, die gelukkig ongedeerd uit zijn zwaar beschadigde Mercedes kon stappen. In Tagnes verloor hij de controle over zijn auto, nadat hij waarschijnlijk te enthousiast over de kerbstones had gereden. Het team van Mercedes wacht een uitdaging om de gehavende bolide tijdig gereed te krijgen voor de kwalificatie van vanmiddag.

De klok tikte tijdens de rode vlagsituatie rustig verder en pas met dertien minuten te gaan werd de sessie herstart. Hierdoor ontstond een drukke slotfase van de training, waarin iedere coureur nog een vliegende run wilde rijden ter voorbereiding op de kwalificatie.

Verstappen verbeterde zijn tijd en klom naar de vijfde positie op liefst 1,1 seconde van Leclerc. Over de boordradio liet de Red Bull-coureur weten dat hij niet tevreden was met zijn rembalans, nadat hij meermaals een wiel blokkeerde tijdens zijn snelle ronde. Tijdens een tweede snelle run werd Verstappen gehinderd door Daniil Kvyat, waarop hij zijn run afbrak. Razendsnel was zijn ronde echter voor dat moment niet.

Alexander Albon sloot de sessie als twintigste en laatste af, maar de Red Bull-coureur focuste zich op het vinden van een goede raceafstelling. Hem wacht immers een gridstraf na afloop van de kwalificatie.

Vooraan was het Ferrari dat wederom de eerste posities innam en als grote favoriet aan de kwalificatie begint vanmiddag. Deze start om 15:00 uur en is live te volgen via RacingNews365, inclusief live timing.

Voorspel en win

Voorspelgame-wekelijks_klein

Wie wint de Grand Prix van België 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP België 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training